Antalya Diplomasi Forumu devam ediyor

Haber Merkezi – Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu, paneller, oturumlar ve ikili görüşmelerle bugün devam edecek.

Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) bu yıl ikincisi düzenleniyor.

"Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" temalı ADF'nin açılışına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun yanı sıra 17 devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 uluslararası örgüt temsilcisi olmak üzere 75 ülkeden katılımcı yer aldı.

Forumun dünkü ilk gününde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, açılışa video konferans yöntemiyle katıldı.

Afganistan, ABD ve Katar arasında üçlü görüşme

Forum çerçevesinde bugün Afganistan’da yönetimi devralan Taliban, ABD temsilcileri ve Katar arasında üçlü toplantı yapıldı.

Görüşmede Katar Dışişleri Bakanı El Sani de hazır bulundu.

Başkan Barzani, Al Sani ile bir araya gelmişti

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında, dün Başkan Neçirvan Barzani Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Abdulrahman Al Sani ile bir araya gelmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün yaptığı açıklamada Batı’nın Kırım’ın işgalinde gerekli hassasiyeti göstermediğini, gereken desteği vermediğini kaydederek, Ukrayna’nın haklı davasında yalnız bırakıldığını söyledi.

Ukrayna Başbakanı da katılmıştı

Foruma video konferans yoluyla katılan Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal da yurt dışında yaşayan yaklaşık 250 bin Ukraynalının ülkelerini savunmak amacıyla vatanlarına döndüklerini belirterek, "Ukrayna'da hiç kimse Rusları çiçeklerle karşılamıyor. Kimse Sovyetler Birliği'nin yeniden oluşturulmasını istemiyor. Ukraynalılar kendi devletlerini inşa etmek ve kendileri ve çocuklarının geleceklerini hakkında seçim yapma hakkına sahip olmak istiyor" demişti.

Forum yarın sona eriyor

200'ü yabancı 585 gazetecinin takip ettiği ADF'de, dünya gündeminin sıcak başlıkları ele alınıyor.

Paneller, oturumlar ve ikili görüşmelerle bugün devam edecek forum yarın sona erecek.