BATMAN- Rojvelat Kızmaz aranıyor: AFAD'dan Hasankeyf'te bulunan cesede ilişkin açıklama

Haber Merkezi - Batman'da evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Rojvelat Kızmaz'a ait olduğu düşünülen bir kadın cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Gazeteci Mehmet Kızmaz'ın kardeşi Rojvelat Kızmaz'ın dün eşyaları ailenin yaptığı arama sonucu Hasankeyf baraj gölü kıyısında bulunmuştu.

Ailenin ihbarı üzerine AFAD ekipleri baraj gölü çevresinde, sualtı ve suüstünde yaptığı arama sonucu bir cesede ulaşıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen cesedin 9 Şubat'tan beri kayıp olan 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz'a ait olduğu tahmin ediliyor. 

Rûdaw’ın ulaştığı abi Mehmet Kızmaz “Bir cesede ulaşıldı. Ancak kız kardeşime ait olup olmadığı henüz netleşmiş değil” dedi.

AFAD'dan açıklama

AFAD’dan bulunan ceset hakkında açıklama yapıldı.

Arama çalışmalarının görüntülerinin paylaşıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“112'den gelen ihbarda 26 yaşlarında bir vatandaşımızın 3 gündür kaybolduğu ve elbiselerinin Hasankeyf barajı yakınlarında bulunduğu bildirilmiştir.

Ekiplerimiz yaptığı sualtı ve suüstü çalışmaları sonucu şahsın cansız bedenine ulaşmış, sağlık ekiplerine teslim edilmiştir.

Ne olmuştu?

Batman’da Rojvelat Kızmaz isimli 26 yaşındaki genç, 9 Şubat Cuma günü saat 10.30'da ikamet ettiği Petrol Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Rûdaw’a konuşan ağabeyi Mehmet Kızmaz, Rojvelat’ın herhangi bir sağlık veya ailevi sorunu olmadığını söyledi.

Kızmaz, “Kız kardeşim üniversite mezunu, bilinçli bir insan. Herhangi bir problemi yoktu. Bugün üçüncü gün ve hala kayıp, bu yüzden bir can güvenliğinden endişe duyuyoruz” dedi.

Rojvelat Kızmaz'ın Dersim'de 3 yılı aşkın süredir kayıp olan Gülistan Doku'nun arkadaşı olduğu belirtildi.

Eşyaları Hasankeyf baraj gölü yakınında bulundu

Dün  Rojvelat Kızmaz’ın ağabeyi gazeteci Mehmet Kızmaz, kendi imkanlarıyla yaptıkları aramada kız kardeşinin Hasankeyf’e gittiğini tespit ettiklerini ve Hasankeyf baraj gölü kenarında kıyafetleriyle eşyalarını bulduklarını söyledi.

X hesabından açıklama yapan Mehmet Kızmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman Valiği ve Emniyeti’ni etiketleyerek Hasankeyf baraj gölünde bir an önce arama çalışması başlatılmasını talep etti.