TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

12-02-2024
Etiketler TİP Gökhan Zan Hatay
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayını eski futbolcu Gökhan Zan olarak açıkladı.

Parti, İstanbul il başkanlığında düzenlenen basın toplantıya TİP İstanbul milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık ile eski Hatay milletvekili Barış Atay katıldı.

Toplantıda konuşan TİP Sözcüsü İstanbul Milletvekili Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini duyduk. Biz Hataylıların yükselen çığlığını duyduk. Biz öksüz, yetim, kimsesiz bırakılan bunun üzerine bir de seçeneksiz bırakılmaya çalışılan Hatay halkının isyanını duyduk. Bu isyan Hatay halkının kendi içinde oluşturduğu ittifak bize bir isim söyledi” dedi.

Kadıgil, “Biz bu iki seçeneğin arasına sıkışmak istemiyoruz. Bize bir seçenek sun Türkiye İşçi Partisi' diye, Türkiye İşçi Partisi'nin sırtına bir görev yükledi. Bir siyasi partinin görevi kendi istediğini, canının istediğini yapmak değil, temsil ettiği yurttaşların sesini taşımaktır. Biz o bu sesi sizlerle buluşturmak için buradayız." diyerek Hatay İttifakı'nın büyükşehir Belediye Başkan adayının Gökhan Zan olduğunu duyurdu.

Daha sonra konuşan Gökhan Zan, CHP yönetimine ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a seslendi.

Zan, "Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a da çağrı yapan Zan, "Adaylıktan çekilin" ifadelerini kullandı.

Zan, "Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli