İstanbul’da Sevgililer Günü’nde ‘Karanfilli Elma’ atölyesi

İstanbul (Rûdaw)- Chalak Events platformu, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Sevgililer Günü kapsamında “Karanfilli Elma” (Sêva Mêxekrêj) atölyesi düzenliyor.

 

İstanbul’da 2017 yılının üniversiteli gençler tarafından kurulan Chalak Events platformu etkinliklerine ara vermeden sürdürüyor.

 

Platform, 14 Şubat Perşembe günü Sevgililer Günü kapsamında Beyoğlu’nda bulunan Şevîn Cafe’de “Karanfilli Elma” (Sêva Mêxekrêj) atölyesi düzenliyor.

 

Dünyada sembolik bir gün olan 14 Şubat’ta Kürt kültür ve geleneğinde köklü bir geçmişe sahip olan “Karanfilli Elma” atölye katılımcıları tarafından yapılacaktır.

 

Atölye, 12 Şubat saat 12:00 ile 20:00 arasında faaliyet sürdürecek.

 

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Chalak Events üyelerinden Gernas Nenas, “Bir elmanın karanfille bezenmesi yaklaşık iki saat sürüyor. Gün boyunca katılımcılar Şevîn Café’ye gelip atölye çalışmasında yer alabilecek” dedi.

 

 

“Atölyemizde aynı zamanda saat 16:00 ila 20:00 sıralarında 4 müzisyen enstrümantal müzik dinletisi yapılacak” diyen Nenas, sözlerine şunları ekledi:

 

“Dilan Yeşilyaprak darbuka, Sarah Atkinson çello, Kajin Dara santur ve Beritan Kalbişen de flüt çalacaklar. Solo performansların yanında aynı zamanda dört müzisyenin ortak hazırladığı repertuvarlarda katılımcıların beğenisine sunulacaktır.”

 

Karanfil, elma ve bilekliklerin Chalak Events’e ait olduğu atölyenin katılım ücreti 20 TL’dir.

 

Karanfilli Elma 100 yıl boyunca olduğu gibi kalmakta, koku ve rahiyasını korumaktadır.

 

Çok eski bir Kürt geleneği olan karanfilli elma aşk ve barış imgesini içermektedir. Kürdistan Bölgesi Hükümeti Turizm Genel Kurulu resmi olarak Karanfilli Elma’yı ilk Kürt sembol ve hediyesi olarak tanınmıştır.