FLAŞ- Saldırıyı TAK üstlendi!

Haber Merkezi - Türkiye’nin İstanbul kentinde dün yaşanan iki ayrı patlamada 38 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) örgütü üstlendi.

 

TAK sitesinde yayımladığı açıklamada, saldırıyı Abdullah Öcalan’ın tutukluluğu ve Kuzey Kürdistan’da yaşanan operasyonlar nedeniyle gerçekleştirdiğini duyurdu.

 

Açıklamada ayrıca, yaşananların sorumlusunun “AKP Hükümeti” olduğu belirtildi. 

 

 

TAK açıklamasında şunlara yer verdi:

 

“10 Aralık 2016 tarihinde saat 22:30’da İstanbul Vodafone Arena Stadyumu ve Maçka’daki eş zamanlı eylemi Ş. Tirej İntikam Timimiz gerçekleştirmiştir. 100’e yakın polis öldürüldüğü, yüzlercesinin de yaralandığı bu eylemde 2 fedai yoldaşımız kahramanca şehid olmuşlardır. Bu yoldaşların bilgilerini önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

 

 Türk Halkı TAK’ın direk hedefi değildir. Nitekim Ş. Tirej İntikam Timi büyük bir titizlikle bu eylemi gerçekleştirmiştir. Ancak Başkan Apo’nun tutsaklığı devam ederken, TC-AKP faşizmi Kürdistan’da her gün analara işkence yaparken, genç kızların cenazeleriyle oynarken, çocukları katlederken Türkiye’de rahat bir yaşamın sürdürülebileceği beklenmemelidir. Türkiye Halklarının bu faşizme artık dur demesi gerekmektedir. Çünkü bu kaostan sadece AKP faşizmi sorumludur.”

 

Dün akşam Beşiktaş’ta ve Maçka Parkı’nda iki büyük patlama yaşandı.

 

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Dün akşamki saldırıda şehadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi 7'si sivil vatandaş 1'inin kimliği tespit edilemedi” dedi.

 

İstanbul Valiliği’nden bugün yapılan açıklamada, hastanelerde 19’u ağır, 155 yaralının olduğu bildirildi.

 

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıyla ilgili PKK’yi işaret etti.

 

Türkıye Hükümet, TAK ile PKK'nin aynı örgüt olduğunu belirtirken, PKK ise TAK'ın doğrudan kendilerine bağlı olmadığını iddia ediyor.