Emre Taner: Çözüm Kürt kadınları

11-11-2016
Rûdaw
Etiketler Emre Taner MİT HDP Kürt kadınları
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Emre Taner, Kürt sorunu için "Kürt kadınına ulaşamadığınız sürece bu problemi çözemezsiniz" dedi.

 

Emre Taner, darbe komisyonunda Kürt sorunu ve HDP’ye dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Taner, Kürt sorununa ilişkin şunları söyledi:

 

“Bugün için öyle bir noktaya gelindi ki ‘Hadi gelin, konuşalım’ diyecek noktada değilsiniz. Bir ortak akla ihtiyaç var. İnsanlar ölüyor. Şimdi burada ölüler sadece şehitler olarak alınıyor ancak dağda da ölenler var. Çok miktarda insan ölüyor, bunlar korkunç yaralar.

 

Her ölünün ailesinden 4 kişi ertesi gün dağa çıkıyor. Dağa çıkışları niye engelleyemiyorsunuz? Şimdi böyle olunca bir defa ortak bir aklın, siyaset aklının devreye girmesi lazım. Bu HDP olabilirdi, o kadarını ifade etmek istiyorum.”

 

Emre Taner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Çözüm sürecini, yüz yüze görüşelim, doğru düzgün bir noktaya bu işi getirme şansımız olabilir tarzında biz teklif ettik, Sayın Başbakan kabul ettiler, hatta ‘Bakanlar Kurulu’na gelin, bunu anlatın’ dediler. Bakanlar Kurulu’na çıktım, onlara beş altı saat süren bir brifing verildi, bazı şeyler anlatıldı.

 

Daha sonra Millî Güvenlik Kurulu’nda, o zamanki Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer zamanında, orada alınmış kararlarla bu süreç böyle başladı. Yani siyasi iktidar buna ‘evet’ dedi, biz teklif olarak ortaya çıktık, ama bana göre, bu konuya müsaade eden siyasi iktidar büyük risk aldı.”

 

“Kürt kadınına ulaşamadığınız sürece Kürt sorununu çözemezsiniz” diyen Emre Taner, “Ana dil oradan geliyor. Sadece terör değildir olay. Terör bir vasıtadır, arkasında siyasi amaçlar vardır” diye konuştu.

 

Taner, “Adam diyor ki ’30 milyonum, benim devletim niye yok?’ Şimdi bu sorunun cevabını vermek durumundasınız. ‘Kürt kadınına ulaşalım’ dedik, yapamadık, beceremedik. Meselenin sosyal kısmını görmeden bu konu silahla çözülmez” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli