TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘Kuzey Irak’a kara harekatı’

11-11-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber MerkeziTürkiye basınının gündeminde bugün, Antalya’da yapılacak G-20 zirvesi ve bu bağlamda Suriye krizi ile IŞİD’le ilgili gelişmeler öne çıktı.

 

Yeni Şafak gazetesinin birinci sayfasında yer verdiği, ‘’Kuzey Irak’a da kara harekatı” başlıklı haberde, TSK’nın PKK’ye karşı sınırötesi operasyona hazırlandığını iddia edildi.

 

Haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapacağı operasyonun “kapsamlı” olacağı öne sürüldü.

 

“Güvenlik kaynakları”na dayandırılan haberde, bölgedeki özel birliklere, “Kasım sonunda gerçekleştirilmesi muhtemel kara harekatı için hazırlıklara başlayın” emrinin iletildiği vurgulandı.

 

İhbara ilk ödül

 

Habertürk gazetesinin birinci sayfasında yer alan ‘’İhbara ilk ödül veriliyor’’ başlıklı haberde ise, hükümetin yeni uygulamasının ilk örneği ele alınıyor.

 

Haberde, “Terör örgütlerinin yönetici ve üyelerini ihbar edenler için konulan para ödülü, ilk kez PKK’nın sözde Tunceli sorumlusu Celal Candemir’i ihbar edenlere verilecek” deniliyor.

 

“İhbarla yeri tespit edilen ilk ismin, PKK’nın sözde ‘Tunceli sorumlusu’ Celal Candemir olduğu” belirtilen haberde, “Ödül komisyonu”nun, Candemir’in gri listede olduğu için bulunmasına yardım edenlere en fazla 300 bin liraya kadar ödül vereceği aktarılıyor.

 

Haberde, daha sonra şu bilgiler yer alıyor:

 

‘’İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler sayfasında, gri listede 540 terör örgütü üyesinin ismi bulunuyor. İhbar sonucu yapılan operasyonla Celal Candemir’in öldürülmesiyle birlikte 539 örgüt üyesi gri listeyle aranmaya devam ediliyor. Listede, Celal Candemir’in isminin karşısına “etkisiz hale getirildi” ifadesi yazıldı.’’

 

AB’den ‘Gerileme Raporu’

 

Cumhuriyet gazetesinin manşetindeki, “Gerileme raporu” başlıklı haberde, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye ilişkin ilerleme raporuna değiniliyor.

 

Haberde, “AB Komisyonu’nun 1998’den bu yana yayımladığı raporlarının en olumsuzunun bu yıl çıktığı” dile getirilerek, şöyle denildi:

 

“AB, başta ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü olmak üzere Türkiye’de ilerleme olmadığını aksine ‘olumsuz eğilim’ gözlendiğini ve ifade özgürlüğünden, temel insan hakları alanına kadar birçok alanda ‘geriye gittiğini’ kayda geçirdi.”

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Habertürk: Gerilim bitecek

Milliyet: Sevgi seli

Akşam: Paralel’in kelepir planı

Birgün: ‘Yüzde 49’ cesaretle savaşa sokacaklar

Bugün: Tarihimizle barışalım

Hürriyet: Asgari ücrette 16 milyar pazarlığı

Posta: Türkiye’nin duruşu

Star: Sıra ABD’deki okullarında

Taraf: Türkiye’nin üyelik defteri kapandı

Vatan: AB’ye rest

Zaman: Medyaya baskılar kaygı verici

Yeni Şafak: Temiz bölge için 11 bin asker

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli