Kürt yazar Mehmed Uzun mezarı başında anıldı

5 saat önce
Etiketler Mehmed Uzun Anma Diyarbakır Diyarbakır Büükşehir Belediyesi
A+ A-

Haber Merkezi – Kürt edebiyatının önemli isimlerinden yazar Mehmed Uzun ölümünün 17’nci yılında mezarı başında anıldı.

Kürt yazar Mehmet Uzun ölüm yıl dönümünde Diyarbakır’daki Mardin Kapı Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Anmaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak, Doğan Hatun’un yanı sıra sivil toplum temsilcileri, tanınmış simalar katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun anmada yaptığı konuşmada, “Kürt ve Kürdistan tarihi konusunda bir şey öğrenmek isteyen herkes Mehmet Uzun’un bu konuda yazdığı birçok kaynaktan yararlanmıştır. Edebiyat alanında kendini tanımak isteyenler için verdiği emeğin şahitleriyiz. Aramızdan çok erken ayrıldı ama Kürt halkı için yapmış olduğu bıraktığı eserler sonsuzluğa kadar yaşamaya devam edecek” dedi.

 Uzun’un eserlerinin  üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen güncelliğini hala koruduğunu belirten Hatun, “Bu  sene sevenleri ve ailesini bir araya getirmek istedik. Bunun için küçük ama bizim için önemli etkinlikler yaptık. Mehmet Uzun’un anısını yaşatmak istedik. Yazdığı geride bıraktığı eserler bize miras bizler de bunun bilincinde olmalıyız ki burada yattığı yerden huzur bulsun” ifadelerini kullandı. 

Uzun’un arkadaşı Ahmet Avcıkıran, belediyenin yapmış olduğu anma haftası ve etkinliklerle daha güçlü olduklarını söyledi. Sonrasında Mehmet Uzun’la olan anılarını anlattı. Avcıkıran Uzun’un yazılarından pasajlar okudu. 

Anmada tutuklu eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın avukatları aracılığıyla gönderdiği mesaj da okundu. Yapılan açıklama ardından Uzun’un mezarına çiçekler bırakılarak, anma sonlandırıldı. 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

Diyanet yanıtladı: 'Bilmeden domuz eti yemek günah mıdır?'

Köfteci Yusuf’taki 'domuz eti' skandalının ardından Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’na telefon yağdı. Vatandaşlar, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun Alo Fetva hattını arayarak 'Oradan yemek yedik, yediğimiz domuzsa günah işledik mi?' sorularını sordu.