Diyanet yanıtladı: 'Bilmeden domuz eti yemek günah mıdır?'

5 saat önce
Etiketler Köfteci Yusuf Domuz eti Diyanet açıklaması
A+ A-

Haber Merkezi- Köfteci Yusuf’taki 'domuz eti' skandalının ardından Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’na telefon yağdı. Vatandaşlar, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun Alo Fetva hattını arayarak 'Oradan yemek yedik, yediğimiz domuzsa günah işledik mi?' sorularını sordu.  

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi yayınladı. Listenin ardından, Düzce'deki bir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti bulunduğu açıklandı.       

Restoranın adı açıklanmazken, sosyal medyada firmanın Köfteci Yusuf olduğunu ima eden paylaşımlarda bulunuldu. Olayın yankıları sürerken T24, bahsi geçen firmanın Köfteci Yusuf olduğuna dair belgeleri paylaştı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın muayene ve analiz raporuna göre; 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Yapılan incelemelerde, tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilemedi.

Diyanet yanıtladı

Bu gelişmelerin ardından, vatandaşlar Diyanet’in Alo Fetva hattını yoğun bir şekilde aramaya başladı. Arayanlar, "Yediğimiz yemeklerde domuz eti varsa günah mı işledik? bilmeden domuz eti yemek haram mı?" gibi sorular sordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sorulara yanıt olarak, bilmeden domuz eti tüketenlerin günaha girmeyeceğini açıkladı.

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'tan yeni açıklama

Ürünlerinde domuz eti kullandığının ortaya çıkmasının ardından şubelerin boş kalan Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'tan yeni açıklama geldi.

Akkaş, ''Bu ülkede yabancı firmalarla ortak olsanız bu kadar kolay dokunamazlar. Siyasi ilişkilerin olsa o zaman da dokunamazlar. Yusuf nasıl ucuz satıyor? Arkadaşlar biz ucuz satmıyoruz. Diğerleri pahalı satıyor. Hiç maddi kazanç sağlamayacağımız bir şeyi ürüne katmak, mantıklı mı sizce? Böyle bir şey yok, asla yok'' ifadelerini kullandı.     

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli