Adalet Bakanı: Hasta tutuklu ve hükümlüler için önlem almak devletin görevidir

11-10-2021
Rûdaw
Etiketler Adalet Bakanı Hasta tutuklu Cezaevi
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hasta, tutuklu ve hükümlülerin sağlık koşullarını iyileştirecek önlemlerin alınması devletin görevi, tutuklu ve hükümlülerin de hakkıdır" dedi.

Bakan Gül, Antalya'daki gerçekleştirilen Ceza İnfaz Kurumları 10. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Ceza infaz ve denetimli serbestlik sürecinin iyileştirilmesi ve standartlarının yükseltilmesinin en önemli hedeflerinden olduğunu belirten Gül, “ceza infaz kurumlarının gerek ulusal gerek uluslararası her türlü kurumun haberli ya da habersiz denetimine açık olduğunu, bu öz güvene sahip olduklarını, hükümlü ve tutukluların hakları ile cezaevi şeffaflığına önem verdiklerini” kaydetti.

Sık sık tahliye edilmeleri talep edilen ve bazıları cezaevlerinde hayatlarını kaybeden hasta tutuklu ve hükümlüler konusuna da değinen Bakan Gül şöyle devam etti:

“Devletin yaşaması insanı yaşatmakla, insanı onuruyla yaşatmakla olur. Devletin temeli adalet, adaletin temeli de insandır, insan onurudur, haysiyetidir. Bu sebeple temel vazifemiz insana dokunmak ve insanı kazanmak olarak özetlenebilir. Bütün reformların temelinde insanı merkeze alıyoruz. Bu hassasiyet temelinde son 19 yılda çok önemli bir zihniyet değişimi içerisine girdik. Hukuk devletinin kurallarıyla, kurumlarıyla işlemesi için önemli gelişmeler aldık. Bunların en başında sağlık hakkı gelmektedir. Hasta, tutuklu ve hükümlülerin sağlık koşullarını iyileştirecek önlemlerin alınması devletin görevi, tutuklu ve hükümlülerin de hakkıdır"

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel / ANKA

Özgür Özel: Şimdi yaşanan mali darbe girişimidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, SGK’nın belediyelere prim borçları hakkında yazı göndermesine ilişkin “Bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Darbe halkın seçtiklerini işlevsiz kılmaktır. Şimdi yaşanan ise mali darbe girişimidir” dedi.