Dedeoğulları ailesinin avukatı: Kamera kayıtları ve WhatsApp grup yazışmaları hala verilmedi

11-09-2021
Rûdaw
Etiketler Dedeoğulları Konya Irkçı Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Konya'nın Meram ilçesinde 7 ferdi katledilen Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, yaptıkları başvurulara rağmen WhatsApp yazışmaları ile kamera kayıtlarının kendilerine verilmediğini belirterek, delillerin karartılmasından endişe duyduğunu söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Karabulut, "Konya'daki katliam ile ilgili kamera kayıtları ve Whatsapp grup yazışmaları, sözlü ve yazılı müracaatlarımıza rağmen hâlâ verilmedi. Whatsapp yazışmalarında bizden sakladığınız hangi yazışmalar var? Savunma hakkımız ihlâl ediliyor. Delillerin karartılmasından endişe ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan Dedeoğulları ailesine yönelik 30 Temmuz’da yapılan ırkçı saldırı sonucunda aynı aileden 7 kişi katledilmişti.

Avukat Karabulut, saldırının WhatsApp grubu üzerinden organize edildiğini belirtmişti. Karabulut, yine Twitter'dan, “Katliamı yapanın yalnız olmadığı, 12 Mayıs'ta Dedeoğulları ailesine yapılan saldırıdan sonra saldırgan ailenin, Whatsapp grubu kurarak organizeli bir sekilde tasarlayarak katliamı yaptıkları ortaya çıktı” açıklamasını yapmıştı.

Dedeoğulları ailesini katleden Mehmet Altun’un yanı sıra eşi, annesi, babası ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli