Meclis, Mahmut Abbas için olağanüstü toplanacak

Haber Merkezi – Türkiye’de tatile giren Meclis olağanüstü toplanacak.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Genel Kurul'a hitap edecek.

Öte yandan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un milletvekilliği düşürülen tutuklu Can Atalay'a ilişkin Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının ardından yapılan olağanüstü toplantı çağrısına olumlu yanıt vermesi bekleniyor.

Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. Kurtulmuş'un, Abbas'ın ziyareti dolayısıyla yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Meclis Genel Kurulu 15 Ağustos'ta toplanacak. Olağanüstü toplantıya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul Salonu'nda katılacağı öğrenildi.

Abbas Genel Kurul'a hitap edecek

Olağanüstü toplantıyı Kurtulmuş yönetecek. Genel Kurulda ilk olarak Kurtulmuş konuşacak. Kurtulmuş'un ardından Abbas, Genel Kurul'a hitap edecek. Olağanüstü toplantı dolayısıyla Meclis çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak, ilave tedbirler alınacak. Ayrıca, davetliler dışında Meclis’e ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Abbas’ı Meclis’te konuşma yapması için davet ettiklerini ancak davete icabet etmediğini söylemiş ve Abbas'ı özür dilemeye çağırmıştı. Bunun üzerine Filistin Yönetimi’nden yapılan açıklamada Mahmut Abbas’ın yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret edip Meclis'e hitap edeceği duyurulmuştu.

Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısı

Hatay'dan TİP milletvekili seçilen ve daha sonra vekilliği düşürülen Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, TİP ve EMEP temsilcileri, olağanüstü toplantı çağrısına ilişkin hazırlanan dilekçeyi Meclis Başkanlığı'na teslim etmişti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un olağanüstü toplantı talebini kabul etmesi beklenirken, tarihin de 16 Ağustos Cuma olması öngörülüyor.