Erdoğan’dan ağır sözler: Eşek vezir olmuş…

11-03-2016
Rûdaw
Etiketler Burdur Erdoğan Ziya Paşa Gülen Cemaati HDP
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Gülen Cemaati’ni kastederek, “Ne günlere kaldık ey gazi hünkâr \ Eşek vezir olmuş katır silahtar” dizelerini okudu.

 

Burdur'da toplu açılış törenine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "tek millet ve tek bayrak" dediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

 

"Ta çözüm sürecinden önce (HDP’liler kastediliyor) 'bak akıllı olun, yanlış yapmayın, eğe yanlış yapacak olursanız size bu işi dar ederiz'. Şu anda sabır, sabır, sabır; ne yaptılar, benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktüler. Öyle mi? Bir tane eşbaşkan çıkmış ne diyor; 'dökülün sokağa'... Ve 52 vatandaşımız öldü.

 

Ölen Kürt, öldüren o da Kürt. Hani sen Kürtlerin temsilcisiydin ya, nasıl temsilcilik bu? Yalan! Benim Kürt kardeşlerimin bunlar kanını emdiler, onları sömürdüler, sokağa döktüler ve bu ülkeyi maalesef adeta kendi içinde birbirine düşman ettiler.

 

Çözüm sürecine saygı duymadılar, ne dedim; 'çözüm süreci artık buzluğa konmuştur'. Adımlar atıldı mı, atıldı. Şehitler veriyoruz, ciğerimiz kanıyor. Ama şunu unutmayın! Şehitlik sıradan bir olay değil, her yiğidin de kârı değil."

 

Ziya Paşa’dan şiir

 

Genel seçimde “Paralel Yapı” olarak andığı Gülen Cemaati ile ilgili olarak, “Bunlar var ya, Güneydoğu'da PKK'lılarla da sırt sırta seçimlerde biraraya getirdiler. Bunları gözlerimle gördüğüm zaman; yazıklar olsun, ne günlere kaldık. Hani diyor ya Ziya Paşa -yanılmıyorsam Ziya Paşa- 'Ne günlere kaldık ey gazi hünkâr \ Eşek vezir olmuş katır silahtar'. Böyle bir durum var.

 

Ve gazetelerinin önüne geldiler, girdi oraya emniyet, içeride ne makine kalmış ne bilgisayar hepsini götürmüşler. Niye? Devletin bütün kurumlarına sızmışlar. Ne yaparsanız yapın kaçamayacaksınız. Ne dedim; 'bunların inlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi, girmeye devam ediyor muyuz?"

 

Asker ve polise: Elleri dert görmesin!

 

Erdoğan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

"Sadece onlar değil. Bir de öbürleri, o da ne PKK, PYD, YPG. Bunlar hep aynı. Birbirlerinden farkı yok. İşte bak ne dediler? Sur temizlendi. Arkadaşlarıma dedim 'aman ha rehavete kapılmayın'. Temizlik hala devam etmeli. Ve ertesi gün bodrumdan 8 terörist çıktı. Ama onları da etkisizi hale getirdiler. Elleri dert görmesin.

 

Ha dünya şöyle, böyle diyor. Dünya ne derse desin, Allah ne diyor bizim için aslolan odur. Çünkü biz şuna inanıyoruz; zulüm ile abad olunmaz, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste... Biz mazlumların sesi olacağız dedik. İşte bunu yapıyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli