İlahiyat’ta Kürtçe ders

11-03-2015
Rûdaw
Etiketler Kürtçe Üniversite İlahiyat Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi - Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde alınan karar doğrultusunda, "Kürtçe" seçmeli ders olarak okutuluyor. 

 

Kürtçe'nin önündeki engellerin kaldırılması ve hayatın her alanında kullanımının artmasıyla din eğitimi verecek öğretmen, vaiz ve müftü adaylarının halkla anadilinde doğru ve kolay iletişim kurması amacıyla ilahiyat fakültesinde okuyan öğrenciler için Kürtçe'nin seçmeli ders olarak verilmesi kararı alındı.

 

Kararın senato tarafından onaylanması ile fakültede okuyan öğrencilere haftada iki saat toplam 28 saat tefsir ile dini ve tasavvufi metinler üzerine Kürtçe eğitim verilmeye başlandı. 

 

Dersi alan öğrencilerin anadilde eğitim veren özel okullarda görev yapabileceği gibi atandıkları devlet okullarında Kürtçe seçmeli derse de girebilmeleri bekleniyor.

 

DÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan, Kürtçe eğitimin yıllardır özlem duyulan bir uygulama olduğunu belirterek, şöyle dedi:

 

"Bu ülke anadildeki yasaklar nedeniyle çok badireler geçirdi. Dar anlayış birçok haksızlıklara ve ölümlere yol açtı. Bunu hepimiz biliyoruz. Son dönemde Kürtçe'nin önündeki engellerin kaldırılması, insanların en tabii hak olan anadillerinde eğitim alabilmesinin önünün açılması son derece memnuniyet verici. Bunu sağlayanlara bu toplum minnettar."

 

Ünalan, öğrencilerin derse yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, "Öğrencilerimiz çok memnun. Arapça, Farsça, İngilizce eğitime Kürtçe'yi de ilave ederek takımı tamamlamış olduk. Çok dilli eğitim veriyoruz" şeklinde konuştu. (Kaynak: AA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli