Elazığ depremini 'çocuk yaşta evlilik yasağına’ bağlayan profesöre protesto

11-02-2020
Rûdaw
Etiketler Prof. Bedri Gencer Yıldız Teknik Üniversitesi Elazığ Depremi
A+ A-

Haber Merkezi - Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) öğrenciler, çocuk yaşta evliliğe izin verilmediği için salgın ve depremlerin meydana geldiğini iddia eden Profesör Bedri Gencer öğrencileri tarafından protesto edildi.

Çocuk yaşta evliliğe izin verilmediği için salgın, deprem benzeri doğal felaketlerin meydana geldiğini öne süren ve bunu Elazığ depreminin ardından sosyal medyada paylaşarak büyük tepkilere neden olan YTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde görevli Prof. Bedri Gencer’in öğrencileri dersine girmedi.

Türkiye basınında yer alan haberlere göre, öğrencilerin tepkileri üzerine pedofiliyi savunduğu sözlerinin bir kere daha meşru olduğunu savunan Gencer, itiraz eden bir kadın öğrenciye "cırcır yapma" sözleriyle çıkıştı.

Gencer kendisine tepki gösteren öğrencilere "Abdullah Gül eşiyle kaç yaşında evlendi" diye cevap verirken, öğrencilerin topluca sınıfı terk etmesi üzerine "Sizin arkanızda kimler var biliyorum" diyerek söylendi.

Gencer daha öncesinde boşanmış kadınların "hafif kadınlar" olduğunu ima ettiğini de reddetti.

Ne olmuştu?

Prof. Dr. Bedri Gencer, Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" ifadesini kullanmıştı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi, sosyal medya hesabında, Elazığ depreminin ardından tepki çeken paylaşımı ile gündeme gelen Prof. Dr. Bedri Gencer hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

Üniversite, Gencer'in paylaşımı için 'haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan' ifadesini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli