Buldan: Kürtler Kürtçe müzik eşliğinde verdiğiniz o sahte selamı almaz

Haber Merkezi – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İstanbul Sözleşmesini feshetmek AKP Genel Başkanı tarafından kadınlara karşı işlenmiş bir suçtur” dedi. Buldan ayrıca HDP’in iktidara aday “kadın ve halk” partisi olduğunu söyledi.

Halkların Demokatik Partisi Kadın Meclisi, parti Genel Merkezimizde toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Şu anki demokratik muhalefetin en güçlü kesimini oluşturan biz kadınların yürüyüşü, kadınların eşitlikçi demokratik iktidarını bu ülkede mutlaka kuracaktır. Bunu hep birlikte ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bütün kadınlarla el ele verdiğimiz çalışmalarla ve mücadelelerle başaracağız” dedi.

4 Kasım 2016’da Figen Yüksekdağ ve Selahattih Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 11 HDP’li milletvekilinin tutuklandığını hatırlatan Buldan, “Açık bir şekilde, hukuk dışı her türlü yöntemle partimize yöneldiler. Bu tutuklamalarla beraber partimize ve bileşenlerimize dönük operasyonlarda 10 binin üzerinde arkadaşımız gözaltına alınıp tutuklandı bu 5 yıllık süre içerisinde. Belediyelerimize kayyım gaspıyla el koyarak, belediye eşbaşkanı arkadaşlarımızı görevlerinden uzaklaştırarak tutukladılar. Bütün bunlarla mücadelemizi tasfiye etmek en temel amaçlarıydı. Ancak tarihte eşi görülmemiş baskılara maruz bırakılmış mücadele geleneğimiz bu darbe karşısında da güçlenerek yoluna devam etti. Ve büyüyerek yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HDP bu ülkede iktidara aday kadın ve halk partisidir”

Pervin Bulnda, “Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. HDP artık bu ülkede siyasete yön veren, değişim gücü konumuna gelmiş, bu ülkeyi yönetmeye aday bir halk partisidir, kadın partisidir” diye konuştu.

“Başta kadınlar olmak üzere toplumun tamamını bir şiddet sarmalının içine hapsettiler” diyen Buldan, “Bugün itibariyle açlık sınırı 3 bin 628 lira iken yoksulluk sınırı 10 bin TL’nin üzerine çıkmıştır. TÜİK’in yalanlarını bir kenara bırakırsak gerçek enflasyon % 50'ye dayanmış durumdadır. Halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden AKP iktidarı, en çok da kadınların bu ağır koşullar altında ezilmesine, zarar görmesine olanak sunmuştur. Güvencesiz işlerde emeği sömürülen kadınlar ekonomik olarak bu ülkenin en çok kaybeden, en çok yoksullaşan kesimidir” değerlendirmesinde bulundu.

Buldan, “Bu iktidarın kafasında İstanbul Sözleşmesi gibi kadının yaşam hakkını dert edinen, kadının yaşam hakkını koruyup geliştirmeyi hedefleyen bir düşünce sistemi yoktur. Kadınların yaşam güvenliğini sağlamayı hedefleyen İstanbul Sözleşmesini uygulamak yerine feshetmek en üst makamdan, bizzat AKP Genel Başkanı tarafından kadınlara karşı işlenmiş bir suçtur” dedi.

“Batman’da Kürt müziği eşliğinde Kürtlere sevimli bir görüntü vermeye çalıştı”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batman gezisine atıfta bulunan Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“Tekçi AKP iktidarının kadınlara, demokratik muhalefete ve Kürtlere karşı düşmanca yaklaşımı onları sokağa çıkamaz, halk ile konuşamaz duruma getirmiştir. Toplumsal açıdan bütün meşruiyetlerini kaybettiler. Halkın karşısına çıkamayan AKP Genel Başkanı, Kürtlerin kapısına gidince artık hiçbir söylem de bulunamıyor. Erdoğan geçen gün gittiği Batman’da Kürt müziği eşliğinde Kürtlere sevimli bir görüntü vermeye çalıştı. Ama hiç kusura bakmasınlar; Kürtlerin iradesine saldırıp siyasetçilerini yıllardır rehin olarak tutan, kentlerimizi gaspçı kayyımlara yağmalatan, bu kayyımlar eliyle belediyelerimiz bünyesinde açtığımız Kürtçe eğitim veren kreşleri ve Kürt kültür kurumlarını ilk elden kapatan, Kürtçe park ve sokak isimlerini değiştiren, Kürtçeyi bilinmeyen dil olarak tanımlayan bu iktidarı ve bu iktidarın başını Kürt halkı çok iyi tanıyor. Bu iktidarın Kürt düşmanı politikalarını çok iyi biliyor Kürtler. Bir Kürt kadın siyasetçiye, TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a en üst sınırdan 30 yıl 3 ay hapis cezası vererek kadını ve Kürdü en üst sınırdan cezalandırma hevesinizin çok iyi farkındayız. O nedenle ne Kürtler ne Kürt kadınlar Kürtçe müzik eşliğinde verdiğiniz bu sahte selamı almaz, size yol vermez. Kürt kadınlar ilk seçimlerde zafer tililileri çekmeye hazırlanıyor.”

“Kadın muhalefeti bu ülkenin geleceğini belirleyecek olan güçtür”

TBMM'de Plan Bütçe Komisyonunda görüşmelerin devam ettiğini hatırlattan Buldan, “Her sene olduğu gibi yine erkek iktidarın, yine Saray'ın bütçesini yaptılar ve bunu görüşüyorlar. Yaptıkları bütçede halkın payı yok, emekçinin payı yok, yoksulun payı yok, kadının payı yok. Milletvekili arkadaşlarımız komisyonda Saray'ın erkek bütçesine karşı halkın ve kadınların bütçesini savunuyor” dedi.

Muhalefeti en üst düzeyde sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı, “Şimdiye kadar olduğu gibi Meclis'te, mahallelerde, evlerde, tarlada, fabrikalarda, iş yerlerinde mücadelemizi örgütlemeye ve yükseltmeye devam edeceğiz. Yolumuza çok kararlı ve sıkı bir şekilde devam edeceğiz. Kadın mücadelesi, kadın muhalefeti bu ülkenin iktidarını ve geleceğini belirleyecek olan güçtür. Gücümüzün her an için farkında olalım. Kadınların bu ülkeyi yöneteceği günler yakındır” ifadelerini kullandı.