MSB: Sınırda insan kaçakçılığı yapan Tuğgeneral’in rütbesi söküldü

6 saat önce
Etiketler Türkiye Milli Savunma Bakanlığı MSB İnsan kaçakçılığı Rütbe Tuğgeneral
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye sınırında "makam aracıyla insan kaçakçılığı" olayında emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay’a ilişkin, “Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, Bilal Çokay’a Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma cezası verilerek rütbesi geri alınmıştır” açıklamasını yaptı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Ateş Serbest-2024 Tatbikatı’nın yapıldığı Polatlı’daki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde haftalık basın bilgilendirme toplantısı yaptı.

MSB kaynakları, Suriye sınırında adı insan kaçakçılığı olayına karışan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili soru, “Bilindiği üzere adı daha önce Suriye sınırında insan kaçakçılığı olayına karışan ve Bakanlığımız tarafından emekliliğe sevk edilen, daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay’ın Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıklamıştık. Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, Bilal Çokay’a Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma cezası verilerek rütbesi geri alınmıştır” yanıtını verdi.

Almanya’dan silah satışı: Bakanlığımıza ulaşan herhangi resmi bildirim yok

Bakanlık kaynakları, Alman basınında çıkan ve bazı mühimmatların satışına onay verildiğine dair haberlerle ilgili de “Biz müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu her zaman ifade ediyoruz.  Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır. Söz konusu haber hakkında Bakanlığımıza ulaşan herhangi resmi bildirim yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Köylüler kendi imkanları ile köprüyü yapmaya başladı. / Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw

DERSİM – Köprü 1994’te askerler tarafından yıkıldı, mağdur köylüler köprüyü yeniden yapmaya başladı

Dersim'in Markasor (Dokuzkaya) köyünü Pülümür Vadisi’ne bağlayan köprü 1994 yılında güvenlik gerekçesiyle askerler tarafından yıkıldı. Aradan geçen 30 yılda köylülerin köprü talebi her defasında "maliyetli" gerekçesiyle kabul görmedi. Yetkili kurumlardan umudu kesen köylüler, bir araya gelerek kendi imkanlarıyla köprü inşa etmeye başladı.