DEM Parti Iğdır il binasına baskın: İl Eş Başkanı dahil çok sayıda gözaltı

9 saat önce
Rûdaw
Etiketler DEM Parti Iğdır Polis baskını Gözaltı
A+ A-

Haber Merkezi - DEM Parti Iğdır İl Örgütü binasına sabah saatlerinde polis baskını düzenlendi.

Parti binası polis bariyerleriyle kuşatılırken, DEM  Parti Iğdır İl Eş Başkanı Mehmet Selçuk ve sayıları tam olarak öğrenilemeyen birçok kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre özel harekat polisi, parti binasına giden tüm sokak ve caddeleri kapattı.

Kurulan polis bariyerleriyle parti binasına girişler yasaklandı.

Baskının gerekçesi öğrenilemezken, il binasında aramalar devam ediyor.

Polis baskını hakkında DEM Parti’nin X hesabından yapılan açıklamada, “Iğdır il binamız polis tarafından ablukaya alındı, aralarında İl Eş Başkanımızın da olduğu gözaltılar var. İktidarın sopası haline gelen polis ve yargı, her adımıyla demokratik siyaset hakkını engellemeye devam ediyor. Bu çabalar nafiledir. Hedef göstermelerle, gözaltı ve tutuklamalarla tek bir üyemize bile diz çöktüremeyeceksiniz!” denildi.

13 polisin öldürülmesi soruşturması kapsamında

Baskın hakkında Anadolu Ajansı’nda yer alan haberde baskının, Iğdır'da 8 Eylül 2015'te 13 polisin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olduğu ve DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da arasında bulunduğu 8 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Haberde Dilucu Sınır Kapısı'nda 9 yıl önce görevli polis memurlarını taşıyan midibüsle koruma görevi yapan aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 13 polisin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında operasyon düzenlendiği kaydedildi.

Haberde 8 Eylül 2015'te yapılan saldırının PKK tarafından düzenlendiği iddia edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı / Foto: ANKA

MSB: Sınırda insan kaçakçılığı yapan Tuğgeneral’in rütbesi söküldü

MSB, Suriye sınırında "makam aracıyla insan kaçakçılığı" olayında emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay’a ilişkin, “Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, Bilal Çokay’a Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma cezası verilerek rütbesi geri alınmıştır” açıklamasını yaptı.