Hakan Fidan: Gemilerimiz Beyrut’tan ayrıldı

9 saat önce
Etiketler Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Lübnan Gemi Tahliye
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı" dedi.

Bakan Fidan, İsrail'in Lübnan'a saldırıları nedeniyle tahliye edilmek isteyen Türkiye vatandaşlarının Beyrut’tan Mersin'e doğru yola çıktıklarını belirtti.

Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın yarattığı insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı / Foto: ANKA

MSB: Sınırda insan kaçakçılığı yapan Tuğgeneral’in rütbesi söküldü

MSB, Suriye sınırında "makam aracıyla insan kaçakçılığı" olayında emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay’a ilişkin, “Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, Bilal Çokay’a Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma cezası verilerek rütbesi geri alınmıştır” açıklamasını yaptı.