10 Ekim Katliamı nedeniyle Ankara Tren Garı önünde anma

10-10-2023
Etiketler 10 Ekim Katliamı Ankara Tren Garı Ankara Anma
A+ A-

Haber Merkezi - 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirenler, katliamın 8. yılında Ankara Tren Garı önünde anıldı.

10 Ekim 2015’te Türkiye’nin pek çok ilinden gelen yurttaşlar, Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için Ankara Garı’nda toplandı. IŞİD üyesi iki canlı bomba miting kalabalığının arasına girerek kendini patlattı. Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı olan Ankara Gar Katliamı’nda 104 yurttaş hayatını kaybetti, 500’den fazla yurttaş yaralandı.

Katliamın 8. yılında hayatını kaybedenler için patlamanın yaşandığı saat 10.04’te Ankara Tren Garı önünde anma töreni düzenlendi.

Anmaya; 10 Ekim aileleri, 10 Ekim Derneği yöneticisi İshak Kocabıyık, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin. EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir ve yurttaşlar katıldı.

10 Ekim Derneği yöneticilerinden İshak Kocabıyık katılımcılar adına yaptığı konuşmada özetle şu ifadeleri kullandı:

“10 Ekim Gar Katliamı bitmedi. 10 Ekim Gar Katliamı yargılama süreciyle devam ediyor. Anıt projelerimize izin vermemekle devam ediyor. Her yıl dönümü anmasında bize çıkarılan zorluk ve engellerle devam ediyor. Bizi zulümle, baskıyla hatta ölümle korkutmak, terbiye etmek isteyenler bilsinler ki bizim yaşadığımız hayat Soma’da katledilen madenci kardeşlerimizden bize kalan ömürdür. Madımak’ta yakılan Koray Kaya’dan kalan ömürdür. Bu meydanda katledilen 104 kardeşimizden kalan ömürdür. Katledilen kardeşlerimiz, anne babalarımız, çocuklarımız, yoldaşlarımız, kalan ömürlerini bize borç olarak bıraktılar. Bu borç adalet, barış, eşitlik ve kardeşlik mücadelemizde ödenebilecek bir borçtur. Biz bu borcu ödemekte kararlıyız. Bu meydan ‘Barış Meydanı’ oluncaya, bu meydana bir katliamı hatırlatacak anıt yapılana kadar, adalet gerçek anlamda tesis edilene kadar buradayız.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli