Alkollü ortam fotoğrafı paylaşan Pegasus çalışanına 3 ay hapis cezası

10-10-2022
Rûdaw
Etiketler Yargılama Alkol İçki Kadir Gecesi
A+ A-

Haber Merkezi – Instagram hesabından arkadaşlarıyla birlikte içki içerken çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Onur T. tutuklandı.

Kadir Gecesi alkollü bir ortamda çekilen fotoğrafı sosyal medyadan "Kadir Gecesi özel, Rabb'im kabul etsin" notuyla paylaşan Onur T.'nin "halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" iddiasıyla 1,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına Onur T. katıldı.

Onur T, savunmasında sosyal medya hesabından söz konusu paylaşımı mizah amaçlı yaptığını belirterek, paylaşımının kesinlikle İslam dinine, inananlara veya Kadir Gecesi'ne yönelik aşağılama, dalga geçme ve küçük düşürme amacı taşımadığını ifade etti.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Daha önce sabıkasının bulunmadığını, duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İddianamede, sanığın "halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" iddiasıyla 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli