Türkiye İçişleri Bakanlığı: Kadın cinayetleri geçen yıla oranla yüzde 9 azaldı

10-10-2022
Etiketler Kadın cinayetleri Türkiye İçişleri Bakanı
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak-6 Ekim arasında kadın cinayetlerinin, geçen yılın 10 aylık dönemine göre yüzde 9 azaldığını açıklarken kadın örgütlerine göre ise cinayetlerde artış var.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen "Kadına El Kalkamaz" adlı programa ilişkin verilere yer verildi.

Açıklamada, "Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede; 3 milyon 866 bin 584 erkeğe bilgilendirme yapıldı, 1 milyon 38 bin broşür dağıtıldı. Hedef, yıl sonuna kadar 5 milyon erkeğin şiddete karşı bilgilendirilmesi" denildi.

Açıklamaya göre Kadın Destek Uygulaması (KADES) indirme sayısı 4 milyon 43 bin 366'ya ulaştı ve uygulama üzerinden yapılan ihbar sayısı 519 bin 672 oldu.

Elektronik İzleme Merkezi tarafından 611 vakanın takibi yapılırken, bugüne kadar elektronik kelepçe tedbir kararı altında bulunan 2 bin 441 vakada cinayet meydana gelmedi.

Bakanlık 1 Ocak-6 Ekim 2022 tarihleri arasında kadın cinayetlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 azalarak, 226'dan 206'ya düştüğünü kaydetti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verileri farklı

Ancak Bakanlığın yüzde 9 düşüş açıklamasına karşın Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre ise düşüş değil; yüzde 9 artış var.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre bu yılın ilk dokuz ayında (Ocak-Eylül arası) 246 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. 176 kadın ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli