Selanik-İzmir feribot seferleri başlıyor

Haber Merkezi – Haftada 6 gün yapılacak Selanik-İzmir feribot seferlerinde ilk sefer bugün saat 17:00'de başlıyor. Yolculukların 12-13 saat sürmesi bekleniyor.

İzmir ile Yunanistan’ın Selanik şehri arasında yapılacak seferler kapsamında ilk feribot bugün Selanik’ten hareket edecek.

İzmir Ticaret Odası’ndan (İZTO) yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında iki devlet nezdinde resmiyet kazanan süreç sonunda ilk seferi gerçekleştirecek Yunanistan merkezli Levante Ferries şirketine ait Smyrna di Levante feribotu, Selanik’ten bugün saat 17.00’de hareket edecek.

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 19.00’da Selanik’ten İzmir’e sefer yapacak feribot, salı, perşembe ve pazarları ise saat 19.00’da İzmir’den Selanik’e sefer yapacak. Seferlerin 12-13 saat arasında sürmesi bekleniyor.

Seferler için bilet fiyatları da belli oldu. Güverteden bilet alacak yetişkin yolcular için fiyat 81 Euro olarak açıklandı.

Güncel kurla yaklaşık 1465 TL’ye karşılık geliyor.

Özel koltuk rezervasyonu için ise fiyat 95 Euro olarak belirlendi, güncel kurla hesaplandığında yaklaşık 1718 Türk lirasına karşılık geliyor.

Biletler gidiş-dönüş olarak seçilirse yüzde 10 indirim uygulanacak.