TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - 10 Ekim Pazartesi

10-10-2016
Rûdaw
A+ A-

TÜRKİYE: 181 aşiret liderinden ortak tepki

 

Van’da 16 ilden 181 aşiret temsilcisi ve kanaat önderinin bir araya geldiği toplantıda, bölgede yaşanan terör saldırıları değerlendirildi. Toplantı öncesi konuşan Ağrılı kanaat önderlerinden Savcı Sayan, toplantının Sivas ve Erzurum kongreleri kadar önemli olduğunu söyledi.

 

“Memleketin, ülkenin birliği, beraberliği, vatanın, toprağın bütünlüğü, bayrağın tekliği açısından çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyoruz” diyen Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında toplanan liderlerin, parti, ırk, renk farkı gözetmeksizin ülkeye sahip çıktıklarını ortaya koymaları açısından önemli bir organizasyon gerçekleştirildiğini anlattı.

 

Aşiret temsilcilerinin bir araya gelmesini desteklediklerini ifade eden Gravi aşireti temsilcisi Faruk Özbek, “Bu olayların sona ermesi için biz ileri gelenler, liderler, elimizden ne geliyorsa, devletimizin yanında bu işleri çözmeye çaba göstereceğiz. Mutlaka bu sorunun bir çözümü vardır. Biz de bunun için gerekli kararlılığımızı göstereceğiz” dedi.

 

SABAH: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ziyaret

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerini ve gazileri ziyaret etti.Öğle saatlerinde Kısıklı'da bulunan evinden çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Onur Ensar Ayanoğlu'nun Burhaniye Mahallesi'ndeki evi oldu. Aileyi ziyaret eden Erdoğan, darbe gecesi gazi olan Ensan Ayanoğlu'nun kardeşi Oğuz Emin Ayanoğlu'nun durumu hakkında da bilgi aldı.

 

YENİ ŞAFAK: Sonunuz yakın

 

Güneydoğu’da sürdürülen başarılı operasyonlarla bitme noktasına gelen terör örgütü PKK, el yapımı patlayıcı ve intihar saldırılarıyla varlığını sürdürmeye çalışıyor.

 

400’e yakın teröristi ve üst düzey yöneticileri öldürülen PKK, Hakkari Şemdinli’de karakola bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Teröristlerin saldırısında 10’u asker 18 kişi şehit oldu.

 

HÜRRİYET: Eşime şehit demesinler

 

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu 29 Eylül’de, eşi Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin soruşturmada ifade verdi.

 

Hablemitoğlu eşinin öldürülmese, o dönem Gülen örgütüne ilişkin davalarda tanıklık yapacağını hatırlatırken, ailenin FETÖ çatı davasına müdahil olma talebi de kabul edildi. Devlet dosyayı belki ilk kez ciddiyetle açarken Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, yaşadıklarını sansürsüz anlattı.

 

HABERTÜRK: AK Partili Muştu öldürüldü

 

AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, evini basan terör örgütü üyesi PKK'lılar tarafından çocuklarının gözü önünde uzun namlulu silahlarla öldürüldü.

 

Olay, akşam saatlerinde Van'ın Özalp ilçesine bağlı Aşağı Mollahasan Mahallesi'nde meydana geldi. AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun evine gelen 7-8 kişilik terör örgütü PKK'lı grup kapıyı kırıp içeri girdi.

 

Teröristler çocuklarının gözü önünde uzun namlulu silahla ateş açarak, Muştu'yu öldürdü. Aydın Muştu olay yerinde hayatını kaybederken, teröristler kardeşine ait aracı gasp ederek olay yerinden kaçtı. Jandarmaya haber verilmesi üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli