'Narin'in ailesi'yla ilgili konuşması gündem olmuştu: Ensarioğlu'ndan yeni açıklama

10-09-2024
Etiketler Galip Ensarioğlu Diyarbakır Narin Güran Narin Güren
A+ A-

Haber Merkezi –  Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ‘Narin’e ilişkin sözlerinin gündem olması üzerine açıklama yaptı. Ensarioğlu “ Küçük bir kızın cansız bedeni üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan uzaklaşmış bu kimseler, şimdi de şahsım üzerinden çirkin bir kampanya başlatmıştır” dedi.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu Narin'in ölümüyle ilgili Sözcü Tv'ye yaptığı "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile, bizim dostlarımızdır" açıklaması sonrası sosyal medyada TT oldu.

Birçok sosyal medya kullanıcısı Galip Ensarioğlu’nun bildiklerini açıklaması çağrısı yaptı.

Gündem olan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu X hesabı üzerinden açıklama yaptı.

“Şahsım üzerinden çirkin bir kampanya başlatılmış”

Açıklamasında Ensarioğlu şu ifadelere yer verdi:

“Narin kızımızın kaybolduğu ilk günden itibaren, devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş, her adımı büyük bir titizlikle atmış ve hiçbir eksik bırakmamıştır. Bizler de bu acı olayın başından beri yakından takipçisiyiz ve olmaya devam ediyoruz. Devletimizin kararlı duruşu karşısında, bazı çevreler istedikleri siyasal alanı bulamayınca, Narin kızımızın cansız bedenine ulaşıldıktan sonra bile toplumun duygularını istismar etmeye devam etmişlerdir. Küçük bir kızın cansız bedeni üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan uzaklaşmış bu kimseler, şimdi de şahsım üzerinden çirkin bir kampanya başlatmıştır.

“Söylediklerim son derece nettir”

Katıldığım televizyon programında sunucunun kasıtlı ve yönlendirmeli sorularıyla yapılan yayında, konuşmalarımın başı ve sonu kesilerek çarpıtılmış ve devlete, adalete olan güveni sarsmak için kullanılmıştır.

Söylediklerim son derece nettir; buna rağmen kasıtlı olarak çarpıtılmakta ve bu kampanya halen devam etmektedir. Böylesine acı bir olayı siyasete alet etmeye çalışmak, ahlaksızlık ve vicdansızlıktır. Amaçları belli olan bu çevreler, milletimizin acıları üzerinden rant elde etmeye çalışmakta ve yalnızca devlete ve adalete olan güveni zedelemeyi amaçlamaktadır. Biz bu kirli oyunlara geçit vermeyeceğiz ve tüm bu girişimleri boşa çıkaracağız.

“Narin kızımızla ilgili soruşturma titizlikle devam etmektedir”

Narin kızımızla ilgili soruşturma titizlikle devam etmektedir ve bu olayın failleri kim olursa olsun hiçbiri cezasız kalmayacaktır. Olayın sonuna kadar takipçisiyiz ve adaletin yerini bulacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Son olarak, şahsıma yönelik sarf edilen haksız ve ahlaksız tüm sözleri misliyle iade ettiğimi belirterek,

Bunlara karşı avukatlarım tarafından hukuki sürecin başlatıldığını kamuoyuna saygıyla bildiririm.”

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde yürütülen arama çalışmalarının 19’uncu gününde mahalleye yaklaşık 2 kilometre mesafede Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması kapsamında 21 şüpheli gözaltına alındı.

21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Cansız bedeni çuval içerisinde bulundu

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında aralarında aile üyelerinin de bulunduğu 24 kişi dün gözaltına alınmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli