Amca Salim Güran'a sorguda dikkat çeken soru

10-09-2024
Etiketler Narin Güran Salim Güran İfade Sorgu
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan amca Salim Güran'a "Siz mi öldürdünüz, babası olma olasılığınız var mı?" sorusu yöneltildi. Salin Güran soruya cevaben, "Yoktur. Yok öyle bir şey" dedi.

Jandarma ayrıca Salim Güran’a “Narin Güran'ı siz mi öldürdünüz?" diye sordu. Güran bu soruya da, "Yok öyle bir şey ben öldürmedim" diye yanıt verdi.

Ekol TV'nin haberine göre, "Ataerkil aile yapısına mı sahipsiniz?" sorusu üzerine Salim Güran, "Kardeşler arasında benim sözüm geçer" yanıtını verdi.

Jandarmanın, "Yaralanmasına ya da ölmesine neden olan bir hareketiniz oldu mu?" sorusuna Güran, "Öyle bir şey olmadı, Narin ile bir ilgim yok" şeklinde cevap verdi.

Salim Güran’a yöneltilen soru ve cevapların bir kısmı şöyle:

Soruldu: Narin Güran'ın babası olma olasılığınız var mı?

Cevaben: Yoktur. Yok öyle bir şey.

Soruldu: Narin Güran'a kim neden zarar verdi?

Cevaben: Ne bileyim ben kim zarar vermiş.

Soruldu: Narin Güran'ı siz mi öldürdünüz?

Cevaben: Yok öyle bir şey ben öldürmedim.

Soruldu: Ön şoför koltuğunda tespit edilen Narin'in DNA'sı ile ilgili açıklama yapar mısınız?

Cevaben: Ben bu çocuğu arabaya koymamışım.

Soruldu: Amcalarının tamamının arabası varken, Narin neden sizin arabanıza biniyor?

Cevaben: ...

Soruldu: Sizin kullandığınız araçta neden diğer yiyenlerinizin DNA'sı çıkmıyor da sadece Narin'in DNA'sı çıkıyor? Bunu açıklar mısınız?

Cevaben: Ben bunu açıklayamam.

Soruldu: Arif Güran’a öyle bir acı yaşatacağım ki ömür boyu unutmayacaksın dediniz mi?

Cevaben: Öyle bir şey yok.

Soruldu: Narin Güran görmüş olduğu bir olay neticesinde mi ortadan kaldırıldı?

Cevaben: Benim hiçbir fikrim yoktur.

Öte yandan daha önce kolundaki ısırık nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabey Enes Güran'ın gözünün altında morluk ve sırtında tırnak izlerinin olduğu ortaya çıkmıştı. Amca Salim Güran'a sorgu sırasında Enes Güran'la ilgili de sorular yöneltildi. Amca Güran, "Yeğenimdir. Efendi bir çocuktur. Hiç bana benzemez, saygılıdır. Kavga ettiğini, birine aşık olduğunu görmedim." diye yanıt verdi.

"Amca gözüme mısır kaçtı"

Ağabey Güran'da tespit edilen izlerle ilgili soruya da yanıt veren amca Sarim Güran "Nedenini ben ne bileyim? Ben gözünün içindeki morluğu sordum. 'Amca gözüme mısır geldi, kendimi ısırdım' diye yanıt verdi" dedi.

İtiraf eden zanlının oğlu konuştıu

Narin’i gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın oğlu Ferhat Bahtiyar ise, şunları söyledi:

“Şu ana kadar babamın tek bir hareketinden şüphelenmedik. Babam aramalara katıldı, aileyle birlikte günlerce Narin’i aradı. Şoktayız ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Evde, aramızda Narin’e dair bir konuşma olmadı hiç, çünkü ailece hep aramalara eşlik ettik. ‘Bu kız nerede, ne oldu acaba?’ diye günlerce ailemdeki herkes Narin’i aradı. O nedenle babamla konuşma fırsatımız olmadı. Aklımıza da kimseyle ilgili bir şey gelmedi herkes gibi arıyorduk. İnsanlar kaçırıldığını düşünüyordu. Babamın öyle bir şey yaptığına inanmak istemiyorum, eğer yapmışsa da artık bir şey diyemiyorum. Bu saatten sonra o insana ‘baba’ demem. Biz de altı kardeşiz ve bunu yapanın bizim babamız olduğuna inanmak istemiyoruz. Köy yaklaşık 100 hanelik. Narin’in ailesi de çiftçilik yapıyordu. İntihar olayını hiç duymadık, öyle bir şey olsaydı duyardık.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli