Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Haber Merkezi – Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il için kuvvetli yağış ve su baskını uyarısında bulundu.

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni bir hava durumu uyarısı yayınladı.

MGM yaptığı son değerlendirmede, salı günü başta Doğu Karadeniz ve bölgenin doğu kesimleri olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağış beklendiğine dair uyarıda bulundu.

MGM'nin paylaştığı bilgiye göre, Giresun, Artvin, Trabzon, Rize, Muş ve Ağrı'da yer yer kuvvetli yağışlar görülecek. Yağışların, özellikle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Türkiye’nin doğu kesimleri ile Marmara, Ege ve Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Adana ve Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşlara uyarı

Yağışların, Muş ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden; yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.