Bakan Uraloğlu’ndan ‘Instagram’ açıklaması: Son düzlükteyiz

10-08-2024
Etiketler Instagram Abdulkadir Uraloğlu Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişime engelli olan Instagram'ın açılması için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Uraloğlu, "Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a uygulanan erişim engelinin kaldırılması konusunda, "Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, "Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor, çok ciddi aşama katettik. Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikaları gerekçe göstererek 2 Ağustos itibarıyla Instagram'a erişim engeli getirmişti.

Katalog suçlar, "İntihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar" şeklinde sıralanıyor.

İktidar, yasağın kaldırılması için Instragram'ın Türkiye'nin istediği kurallara uymasını istiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli