MSB’den Zap-Avaşin’deki operasyonlara ilişkin açıklama

10-08-2023
Etiketler Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Operasyon Zap Çatışma PKK YPG
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, son bir haftada 53 PKK ve YPG’linin hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında konuşan Zeki Aktürk, Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da sürdürülen askeri operasyonlar hakkında bilanço paylaştı.

Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da son bir haftada 53 PKK ve YPG’linin yaşamını yitirdiğini belirten Aktürk, bu yıl içinde hayatını kaybedenlerin sayısının 995'e, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 338'e ulaşmıştığını dile getirdi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığı duyurmuştu. Ardından sırasıyla Haftanin, Metina ve daha sonra da Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe” adıyla operasyonlar sürdürüldü.

Zeki Aktürk, bu operasyonda bugüne kadar 586 PKK’linin hayatını kaybettiğini söyledi.

Son olarak PKK’lilerin açtığı taciz ateşi sonucu 5 askerin yaşamını yitirdiğini aktaran Aktürk, bu bölgede operasyonların aralıksız süreceğini vurguladı.

"Hudutlarımızda 284 şahıs yakalanmıştır"

Sınırlar bölgelerinde alınan tedbirlere değinen Aktürk, "Son bir haftada hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 284 şahıs yakalanmıştır. 134 bin 935 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir" bilgisini paylaştı.

“Operasyon devam edecek"

Öte yandan Anadolu Ajansı’na konuşan Bakanlık kaynakları, 5 askerin hayatını kaybettiği Zap bölgesinde operasyonların Nisan 2022'de başladığını ve bölgenin çok zor coğrafi şartlara sahip olduğunu söyledi.

“Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor” diyen kaynaklar, “Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki her bir mağaraya girilecek ve o bölge tamamıyla temizlenene kadar bu faaliyetler devam edecek" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli