Milas yangını 11'inci günde devam ediyor

10-08-2021
Rûdaw
Etiketler Orman yangını Muğla Milas
A+ A-

Haber Merkezi- Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangını 11'inci gününde devam ediyor. Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında ilerleyen alevlere karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Alevler Yeniköy Termik Santrali'ne 5 kilometre yaklaşınca santral çevresinde önlemler arttırıldı. Santralin etrafına çekilen 2 kilometrelik hatta su tankerleri, arazöz ve iş makineleriyle yüzlerce personel hazır bekletildi.

DHA’nin haberine göre santral çevresindeki hattın sağ ve solundaki makilik alan tırpanlandı, hendekler kazıldı, bazı ağaçlar da alevlerin önüne geçebilmek için zorunlu olarak kesildi. Toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) da santral çevresinde olası yangın tehlikesine karşı bekletildi. Orman ekipleri yangına set çekerken, alevlerin yüksek kesimlerden aşağılara inmesinin önüne geçilmeye çalışıldı.

Yangında 11'inci güne girilirken, Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında devam eden alevlere havadan 2 uçak, 5 helikopter, karadan da 55 arazöz, 40 itfaiye aracı ve çok sayıda orman işçisi ve itfaiye görevlisiyle müdahale sürüyor.

Çanakkale yangını kontol altına alındı

Bu arada Tarım Ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde başlayan orman yangınının kontol altına alındığını duyurarak, “Bugün sabah saatlerinde başlayan Çanakkale Ezine yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli