Diyarbakır Valiliğine Van'ın eski kayyımı Murat Zorluoğlu atandı

Haber Merkezi – Diyarbakır Valiliğine Van’da daha önce kayyım olarak atanan Murat Zorluoğlu atandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Diyarbakır, Malatya ve Elaziğ dahil olmak üzere 5 ilin valileri değişti.

Diyarbakır Valiliğine Murat Zorluoğlu, Malatya Valiliğine Seddar Yavuz, Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş, Çanakkale Valiliğine Ömer Toraman ve Elazığ Valiliğine Numan Hatipoğlu atandı.

Diyarbakır Valiliğine Mülikiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu atandı.

Murat Zorluoğlu, daha önce Van Belediyesine kayyım olarak atanmıştı

Zorluoğlu, 2017 yılında Van’a vali olarak atandı. Bu atamayla birlikte aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum oldu. İki yıla yakın süre bu görevini sürdüren Zorluoğlu daha sonra 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Seçimlerde belediye başkanlığını kazanan Zorluoğlu, Mart 2024 seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Zorluoğlu, seçimlerden sadece üç ay sonra bu kez Diyarbakır’a vali olarak atandı.

Zorluoğlu kimdir?

1971 yılında Ankara/Haymana’da doğdu. İlkokulu memleketi olan Trabzon- Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi Trabzon Lisesi ve İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde, yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

Zorluoğlu, mülki idare amirliğine 1994 yılında Trabzon'da kaymakam adayı olarak başladı. Mersin ve Bingöl'de de kaymakamlık yaptı. Zorluoğlu, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili ve Elazığ Valiliği görevlerinde bulundu. 2017 yılında Van Valisi olarak atandı.