ERDOĞAN-ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİ YARIN - Gündemde Kürtleri ilgilendiren başlıklar var

10-06-2024
Etiketler Erdoğan Özgür Özel Görüşme CHP Kürtler
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın CHP'ye iadeiziyarette bulunacak. Özgür Özel ile 2 Mayıs'ta AK Parti'de bir araya gelen Erdoğan'ın iadei ziyareti saat 16.00'da gerçekleşecek. CHP Genel Başkanı Özel'in makamında gerçekleşecek görüşmede, emekli ve asgari ücret zammı, kayyım atanması, gezi tutukluları, Can Atalay, Sinan Ateş cinayeti, adalet arayan Emine Şenyaşar'ın durumu gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

ANKA'nın haberine göre, dün Cumhurbaşkanlığı protokol ekibi CHP Genel Merkez'ne gelerek ön çalışma yaptı. CHP Genel Merkezi'nin önündeki bayraklar arasına, Erdoğan'ın ziyareti esnasında rutin uygulamada olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak asılacak.

CHP Genel Merkezi'nin girişinde 600 kişilik salonun önü ve bahçenin bir kısmı basın için çalışma alanı olarak hazırlanıyor. Bu alanın dışında çalışmalara ve ziyaret esnasında basının katlara çıkmasına izin verilmeyecek. Basın mensupları kendileri için hazırlanan alanda ziyareti takip edecek.

AK Parti Genel Başkanıkimliğini dikkate alındı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokollere göre nasıl karşılanıyorsa CHP'de de aynı protokol uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Özgür Özel karşılayacak. Basının görüntü almasından sonra birlikte 12. kattaki makam odasına çıkılacak.

Makam odasında, Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı kimliğini de dikkate alınarak düzenleme yapıldı. CHP yetkilileri, oturma düzeni ve diğer konularda, herhangi bir mesaj veren veya imaya yol açan görsel düzenleme yapılmayacağını belirtti.

Gündemdeki konular neler?

Erdoğan ile Özel'in görüşmesinde, gündemdeki birçok konunun ele alınması bekleniyor. Başta asgari ücret artışı ve emekli maaşları olmak üzere, kayyım atanması, gezi tutukluları, Can Atalay, adalet arayan Emine Şenyaşar, Sinan Ateş cinayeti, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, öğretmen atamalarında mülakat, yerel yönetimlerin borç yükü gibi birçok konu başlığının görüşmede gündeme getirilmesi bekleniyor.

CHP, bugünkü Parti Meclisi ve MYK toplantısında Erdoğan'la konuşulacak konular gündeme alınacak, başlıkları belirleyecek. Erdoğan-Özel görüşmesinin ardından da CHP MYK toplanacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli