Saadet Partili Aydın: Türkiye'de hiçbir sorun kapatılma ile çözülemez

10-06-2021
Rûdaw
Saadet Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Fatih Aydın
Saadet Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Fatih Aydın
Etiketler Saadet Partisi HDP Türkiye Fatih Aydın
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – “Maalesef bugün yargı siyasallaştı” diyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcı Fatih Aydın, HDP’nin kapatılması ile sorunların çözülemeyeceğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Saadet Partisi Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Fatih Aydın, “Türkiye'de makul bir süreç ve zemin olmadığı için ben HDP’nin kapatılması sürecinin de makul bir zeminde yürüyeceğini zaten görmüyorum” dedi.

Aydın, “Maalesef bugün yargı siyasallaştı. AK Parti iktidarının MHP ile kurmuş olduğu Cumhur İttifakı’nın beslendikleri en büyük kaynak kutuplaştırıcı ortamdır. Dolayısıyla bu kutuplaştırıcı ortam içerisinde ne kadar gerginlik çekişme olursa o kadar fazla iktidar iktidar ömürlerini uzun olacağını düşünüyorlar. Bundan dolayı da kendi düşüncelerine uymayan kim olursa olsun susturmaya, politikalarına, fikirlerine uymayan hangi parti olursa olsun kapatmaya giden bir süreç var” ifadelerini kullandı.

İktidarın, “Benim fikrime uymuyor Anayasa Mahkemesi’ni kapatalım, benim işime gelmiyor HDP'yi kapatalım, benim işime gelmiyor şu kişiyi susturayım” dediğini dile getiren Fatih Aydın, “Türkiye bugün maalesef öngörülemez bir ortamın içine sürüklenmiştir. Dolayısıyla biz bu yaklaşımların artık milletimiz neresindedir, bir karşılık bulmadığını görüyoruz artık bu iktidarın son çırpınışlarıdır diye de yorumluyoruz” şeklinde konuştu.

HDP’nin kapatılması sürecine dair Saadet Partisi’nin görüşününün belli olduğunu söyleyen partinin Genel Başkan Yardımcısı Aydın, “Türkiye'de hiçbir sorun kapatılma ile çözülemez. Suçların şahsiliği özelliğini zaten biliyoruz. Birinin işlediği bir suç bir kuruma mal edilemez, o partiye oy veren insanlara bu suç mal edilemez. Bundan dolayı biz bu tür yaklaşımların Türkiye'yi gerginleştirmekten başka işe yaramayacağını daha net olarak görüyoruz” yorumunu yaptı.

Aydın, “Ben muhalefetin duruşunu önemli ve kıymetli olarak görüyorum. Süreç içerisinde tabii ki sadece bir şey söylemek veya bir adım atmak yeterli değildir. Konuştuğun şey, atmış olduğu adım neye yarar, kime hizmet ediyor burayı düşünerek hareket etmek lazım. Dolayısıyla bugün ben bir adım attığım sırada eğer iktidarın işine yarıyorsa o zaman bu adımın bir karşılığı yoktur” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli