Muharrem İnce’den ‘cinsel içerikli video’ tehdidine yanıt

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, hakkında 45 gündür sahte bağış dekontları, kasetler ve belgelerle iftiralar atıldığını belirterek, “Ayıptır utanın bunlardan. Alayınız gelse diz çökmem, boyun eğmem” dedi. İnce, söz konusu paylaşımlar hakkında savcıları göreve çağırdı

Türkiye'de seçimlere sayılı günler kala Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medya üzerinden tehditler gündeme geldi.

Twitter'da “Ali Yeşildağ” adına açılan açılan bir hesaptan, İnce’ye ait olduğunu öne sürülen seks kaseti yayınlanacağı öne sürüldü.

Bu paylaşıma dakikalar sonra yine Twitter üzerinden yanıt veren İnce, "Elinizde hangi sahte belge, hangi sahte dekont, hangi sahte görüntü varsa; 1 dakika bile beklemeden yayınlayın. Benim abdestimden şüphem yok. Ömrüm sizin ağababalarınızla mücadele etmek ile geçti. Ne FETÖ'ye, ne PKK'ya, ne Hizbullah'a asla boyun eğmedim, eğmem. Hepinizle yargıda hesaplaşacağım" açıklamasını yaptı.

Bugün sosyal medyada paylaşılan ve İnce’ye ait olduğu öne sürülen cinsel içerikli fotoğrafların ardından İnce'den bir açıklama daha geldi.

İnce, hakkında 45 gündür sahte bağış dekontları, kasetler ve belgelerle iftiralar atıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz? Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim.”

Sahte görüntü ve dekontlar

Söz konusu hesabın paylaştığı görüntülerin sahte olduğu ortaya çıktı. Türkiye basınında görüntülerin daha önce erotik sitelerde yayınlanmış görüntüle ait olduğunu yazdı.

Son dönemde Almanya’da ikamet eden Cevheri Güven’e ait sosyal medya hesaplarından videoları yayınlanan Ali Yeşildağ, Türkiye’de bazı siyasiler hakkında iddialarla gündeme geliyor.

Ali Yeşildağ, kendisine ait herhangi bir sosyal medya hesabı olduğunu reddetse de Türkiye basını, söz konusu kaset ve dekont iddiaların “FETÖ” diye adlandırdıkları “Gülen Cemaati” tarafından paylaşıldığını savunuyor.

Öte yandan İnce hakkında aday olduğu dönemden beri hükümetten rüşvet aldığı iddia edilerek sosyal medyada sahte dekontlar paylaşılıyordu.