HDP’den KHK eleştirisi: YSK tuzak kurmuştur

Haber Merezi -  Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçimleri kazanan KHK'li isimlere mazbata verilmemesi yönündeki kararını “tasarlanmış bir siyasi komplo” olarak değerlendirerek "YSK tuzak kurmuştur" ifadesine yer verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), KHK ile ihraç edilip belediye başkanı seçilenlere mazbata verilmemesini karar verdi. Karara göre mazbatalar ikinci sıradaki adaylara verilecek.

HDP Genel Merkezi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, adayların YSK tarafından onaylandığı hatırlatılarak, “YSK adeta oyun oynamış, tuzak kurmuştur. YSK bu kararıyla yeni dönemin kayyım atayanı rolüne soyunmuştur” ifadeleri kullanıldı.
 
HDP tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
“Van Edremit-Tuşba-Çaldıran; Erzurum Tekman ve Digor Dağpınar’da YSK seçilmiş başkanlarımıza mazbata verilmemesini kararlaştırdı. KHK’li olanların adaylığını kabul edip seçime girmelerine izin veren YSK, aldığı bu kararla 'tasarlanmış bir siyasi komplonun parçası' haline gelmiştir
 
‘Seçilme yeterliliği var’ diyen YSK, adeta oyun oynamış, tuzak kurmuştur. YSK, sandıktan çıkan halk iradesine karşı geliştirilen AKP darbesinin bir aracı haline gelmiştir. Halk sözünü söylemiş kararını vermiştir.

YSK’ya düşen, halkın kararını ve iradesini kabul etmek ve gereğini yerine getirmektir. YSK bu kararıyla yeni dönemin kayyım atayanı rolüne soyunmuştur.”