Üçlü toplantı sonrası konuşan Çavuşoğlu: Görüşmeden mucize beklenmemeli

10-03-2022
Rûdaw
Etiketler Çavuşoğlu Lavrov Kuleba Antalya
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya Diplomasi Forumu (ADF) marjında Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'daki Rusya-Türkiye-Ukrayna toplantısında, Putin ve Zelenskiy arasında görüşme gerçekleştirilmesinin de gündeme geldiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Tüm zorluklara rağmen medeni bir toplantının gerçekleştiğini söyleyebilirim. Gerginlik olmadı" dedi.

“Bu toplantı bir başlangıç”

“Mariupol'de insani koridor oluşturulması gündeme geldi. Taraflar bunu askeri yetkililerle görüşeceğini söyledi" diyen Çavuşoğlu tarafların yeni müzakere turları içim mutabık kaldığını aktardı.

Ukrayna tarafının görüşmelerin Türkiye'de gerçekleştirilmesini istediğini belirten Bakan Çavuşoğlu “Müzakereler için çabalarımız sürecek. Bu toplantı bir başlangıç. Görüşmeden mucize beklenmemeli. Tarafların siyasi olarak bir araya gelmesi ve liderler düzeyinde görüşmeye prensip olarak karşı olamaması gelecekteki görüşmelere ilişkin umudumuzu artırdı. Son derece medeni bir görüşme gerçekleşti. Gerginlik olmadı ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli