Milletvekili Feleknas Uca hakkında 'Kürdistan' fezlekesi

10-03-2022
Rûdaw
Etiketler Feleknas Uca Fezleke Kürdistan Dokunulmazlık
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca hakkında “Kürdistan” dediği için dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.

Fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı.

Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekede, Feleknas Uca’nın Aydın’da 2020 yılında gerçekleştirilen bir HDP etkinliğinde kullandığı “… Ege’de, Marmara’da, Kürdistan’da bütün Kürdistan şehirlerinde ve Türkiye’de biz istedik ki annelerimize, bacılarımıza, yoldaşlarımıza ulaşalım…” ifadeleri suçlamaya gerekçe olarak gösterildi.

Fezlekede Uca’nın, “Kürdistan ve Kürdistan şehirleri” sözleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ettiği öne sürüldü.

Batman Milletvekili Feleknas Uca’nın yanı sıra; HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, , HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ve HDP Mardin Milletvekili Pero Dundar hakkındaki fezlekeler 2 Mart’ta Meclis Başkanlığına sunulmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Zafer Partisi Ümit Özdağ

Ümit Özdağ'dan Kerkük'te düşürülen SİHA'yla ilgili açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’ye ait Aksungur modeli SİHA’nın Kerkük’te Irak ordusu tarafından düşürülmesine tepki göstererek, “İrak ordusunun bu eylemi kabul edilebilir bir eylem değildir. Irak’tan 15 yaş altı ve 50 yaş üstüne getirilen vize muafiyeti iptal edilmelidir” ifadelerini kullandı.