Erdoğan: CHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerim bunlara oy verecek mi?

10-03-2019
Rûdaw
Etiketler Erdoğan AK Parti CHP HDP Mersin
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kimi yerde gizli, kimi yerde açık ittifak kuruyorlar. CHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerim acaba bunlara bu seçimde oy verecek mi?” dedi.

 

Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Mersin'de düzenlediği mitingde halka hitap etti.

 

Erdoğan, CHP ve HDP için, kimi yerde gizli kimi yerde açık ittifak kurduklarını söyledi.

 

“HDP'ye gönül veren kardeşlerim acaba bunlara bu seçimde oy verecek mi?” diyen Erdoğan, sözlerine şunları ekledi:

 

“Bu toprakları vatan haline getirmenin de vatan olarak korumanın da bir bedeli var. Biz bin yıldır bu bedeli ödüyoruz. Bayrağımızı yırtmaya çalışanları, gönderden indirmeye kalkanları gördük. Milletimiz her seferinde bunlara derslerini vermesine rağmen bayrak düşmanları hala aynı bataklıkta çırpınmaya devam ediyor. Ezana ve bayrağa tahammülü olmayanlara karşı girdiğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Biz gönül belediyeciliği diyoruz, belediye gönül işi diyerek herkesi kucaklıyoruz.

 

Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığı. Bunlar hiç İstiklal Marşımızı da okumamışlar. Ezana saygısı olmayanın bu millete saygısı olmaz.  Ezana sahip çıkmayanlar bu ülkenin ve milletin hiçbir değerine sahip çıkmazlar. Ezana sahip çıkmayanlar Allah korusun yarın öbür gün düşman kapımıza dayandığında tıpkı 15 Temmuz'da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar. Biz bu bayrağın altında doğduk, bu bayrağın altında öleceğiz. Özgürlüğümüzün sembolü bayrağımıza göz dikenlere karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bunları Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de inlerine gömdük, gömmeye devam edeceğiz.

 

Vatan düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı kim varsa karşısında durmak bizim görevimiz. Bu siyasetten ileri bir durumdur. 31 Mart'ta bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkıyor muyuz?”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli