Erdoğan’dan ‘Mossad’a casusluk operasyonları’ hakkında ilk açıklama

10-01-2024
Etiketler Recep Tayyip Erdoğan Türkiye MİT
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mossad’a casusluk yapanlara” yönelik operasyonlara ilişkin, "Daha dur bakalım. Bu, işin ilk adımı. Türkiye'yi tanıyacaksınız. Hala tanıyamadınız ama tanımaya mahkumsunuz" diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT’in 97’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte konuştu.

"Şu gerçeği hemen herkes kabulleniyor, Türkiye küresel satranç tahtasında oyun kurucu bir aktör olarak müessir güç konumunu günden güne pekiştirmektedir” diyen Erdoğan, "İddiaların aksine ülkemizde bir eksen kayması yaşanmamış, bilakis uzun arayışlardan sonra ülkemiz asıl eksenini bulmuştur, bu eksenin adı Türkiye eksenidir” dedi.

Erdoğan, "Doğru zamanda doğru adımlarla milletimizin çıkarlarını, gerek diplomasi gerekse askeri sahada cesaretle savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

PKK ve Rojava’ya yönelik operasyonlar hakkında konuşan Erdoğan, "Suriye ve Irak'taki nokta istihbari operasyonlarımızla PKK'nın sözde lider kadrosunu inlerinden çıkamaz hale getirdik" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bilhassa 15 Temmuz gecesi 253 vatandaşımızı şehit eden FETÖ'cü hainlerin peşini bırakmamakta kararlıyız" dedi.

"Mezhep, köken ve inanç üzerinden yürütülmek istenen operasyonlara asla müsamaha göstermeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Değişen şartlara göre ülkemizin milli güvenlik hassasiyetlerini yeniliyor, güncelliyor, tehdit sıralamasında revizyonlara gidiyoruz. Terör ve yabancı casusluk faaliyetlerinin yanı sıra düzensiz göç, radikalleşme, organize suç ve İslam düşmanlığı gibi yeni tehditler MİT'in radarına girmiştir” ifadelerini kullandı.

İsrail'e yönelik casusluk operasyonları hakkında konuşan Erdoğan, "İsrail'in ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net vermiştir. Daha dur bakalım. Bu, işin ilk adımı. Türkiye'yi tanıyacaksınız. Hala tanıyamadınız ama tanımaya mahkumsunuz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin başta Gazze'deki katliamlar olmak üzere bölgesel krizlerde sergilediği dik ve dirayetli duruşun birilerinin hesaplarını bozduğunun farkındayız" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli