Kanadalı turist Beyoğlu'nda öldürüldü

Haber Merkezi – İstanbul Beyoğlu'nda Kanadalı bir turist darbedilerek öldürüldü. 52 yaşındaki B.H.J.’yi öldürüp cüzdanı ve cep telefonunu çalan 3 kişiden 1’i tutuklandı.

AA’nın haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 Aralık’ta saat 07.00 sıralarında Tarlabaşı Bulvarı üzerinde hareketsiz yatan bir kişinin hayatını kaybettiğinin belirlenmesi üzerine inceleme başlattı.

Ölen kişinin 52 yaşındaki Kanada uyruklu B.H.J. olduğu tespit edilirken, olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarına ait görüntüler incelemeye alındı.

İnceleme sonucunda, 2 şüphelinin, yolda yürüyen turistin önünü kestiği, arkadan yaklaşan başka bir şüphelinin de B.H.J.'nin boğazına yumruk attıktan sonra taksiyle olay yerinden ayrıldığı, yere düşen turistin cüzdan ve cep telefonunun da yolunu kesenler tarafından çalındığı belirlendi.

Saldırganların kimliğini tespit eden polis, yumruk atan A.Y. ile hırsızlık olayını gerçekleştiren M.D. ve D.C.'yi önceki gün gözaltına aldı.

Adliyeye gönderilen M.D. ve D.C.'nin 18 yaşından küçük olduğu ve ''hırsızlık'' suçundan çıkarıldıkları mahkemece önceki gün serbest bırakıldığı, A.Y.'nin ise "kasten öldürme" suçundan bugün tutuklandığı bildirildi.