Akşener: Lütfü Bey bir hata yaptı, sorumluluğunu aldı

Haber Merkezi – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de “şehit yakını” olduğu belirtilen kişiye küfreden ve Grup Başkanvekili görevinden alınan Lütfü Türkkan hakkındaLütfü Bey, bir hata yaptı. Karşısındaki, Genel Başkanı'na hem de kadın olan Genel Başkanı'na ağza alınmayacak küfürleri, hakaretleri etmiş. Ahlaksız bir adam da olsa koruma içgüdülerine, sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve konumu bunu gerektirirdi. Ama maalesef olamadı ve hislerine yenik düştü. Elbette bu hatayı mazur görecek değiliz" dedi.

Akşener, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Akşener Lütfü Türkkan'ın küfretmesine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçtiğimiz cuma AK Parti'nin, planlı bir provokasyonu sonucunda talihsiz bir olay yaşadık. Malı bulan mağribiler, cuma akşamından beri bu olay üzerinde tepindikçe tepiniyor. Normaldir, elbette yadırgamıyoruz. Rakibinizin milletvekili bir hata yapmışsa siz de elbette bunun üzerine yürüyeceksiniz. Evet, Lütfü Bey, bir hata yaptı. Karşısındaki, Genel Başkanı'na hem de kadın olan Genel Başkanı'na ağza alınmayacak küfürleri, hakaretleri etmiş. Ahlaksız bir adam da olsa koruma içgüdülerine, sinirlerine hakim olması gerekirdi. Siyasi deneyimi ve konumu bunu gerektirirdi. Ama maalesef olamadı ve hislerine yenik düştü. Elbette bu hatayı mazur görecek değiliz.

Yalnız, benim asıl dikkatimi çeken; bu olay vesilesiyle başta Sayın Erdoğan olmak üzere AK Parti mensuplarının gönüllerindeki şehit, şehit yakını ve hatta kadın hassasiyetini keşfetmeleri oldu. Hatta bu yeni keşfedilmiş hassasiyete kendilerini öyle bir kaptırdılar ki bu mağribilerin başı olan beyefendi, kısa ve orta dönemli bir hafıza kaybı yaşıyor olsa gerek, dün akşam kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda muhalefetten, STK'lere, kim varsa demediğini bırakmadı. Utanmadan işi kendi eliyle rafa kaldırdığı İstanbul Sözleşmesi'ne kadar getirdi. Hatta kantarın topuzunu kaçırıp Lütfü Bey'in kredi borcunu açıklayarak kanunları bile çiğnedi."

Video izletti

Akşener, konuşmasının bir bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı AK Parti'li siyasetçilerin açıklamalarından oluşan görüntüleri izletti.

Görüntülerin ardından konuşmasına kaldığı yerden devam eden Akşener, "İşte size, ahlak şövalyesi Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının; şehitlerimize olan saygısı, milletimize olan muhabbeti, kadınlara olan hassasiyeti. Gördüğünüz gibi neresinden tutsanız rezillik, terbiyesizlik, saygısızlık, derin bir kirlilikle karşı karşıyayız" diye konuştu.

‘Bize ahkam kesemez’

İYİ Parti Lideri Akşener şunları kaydetti:

"Şehit ailelerine TOKİ'den ev verilsin teklifimizi elinin tersiyle itenler, bize ahkam kesemez. Tam da bu kürsüden şehitlerimizin yakınları konuşurken yayını kestirenler, bize ahkam kesemez. Şehide 'kelle' diyen şuursuzlar, bize ahkam kesemez. Gazi Serdar Öztürk'e, Ergenekon davasında hapis yatıranlar, şehidimizin annesi Pakize anayı yargılayanlar, bize hiç ahkam kesemez. Şehidimizin mezar taşını kıranlar bize ahkam kesemez. Çadır mahkemelerindeki utanmazlığa sessiz kalanların, 'teröristler rahatsız olmasın' diye bayrak indirenlerin, bize edecek tek kelime sözleri, bize verecek tek satır dersleri olamaz. Bu ülkede sürekli kadınlar öldürülürken, kılını kıpırdatmayanların, hele ki 'bir kereden bir şey olmazcılarla', 'O saatte dışarıda ne işi varmışçıların' bizim karşımızda kadınlardan dem vurmaya hakkı olamaz."

‘Allah tövbe kapısını açık tutmuştur’

Akşener, Lütfü Türkkan'ın bir hata yaptığını ancak kendisinin bu hata karşısında olgunluk göstererek, açık yüreklilikle özür dilediğini belirtti.

Türkkan'ın gereğini yaparak, grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini hatırlatan Akşener, "İmam Hatip Lisesi mezunu Erdoğan'a ve arkadaşlarına sormak isterim. İnsanlar hatadan, günahtan münezzeh değildir. Onun için hukukta hatayı anlayıp özür dilediğin zaman başka sonuç ortaya çıkar. Günah işlediğinizde, Allah tövbe kapısını açık tutmuştur. Tövbe ettiğinizde ve o günahı tekrarlamadığınızda sizin için mağfiret kapıları açıktır. İYİ Parti'yi İYİ Parti yapan, yapılan hata değil, hata karşısında gösterilen işte bu olgunluktur. Yüzsüzlüğün ve ikiyüzlülüğün hüküm sürdüğü AK Parti siyasetiyle bizim siyasetimizi ayıran da işte tam olarak budur” dedi.