AK Parti'den Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin ilk resmi açıklama

09-11-2020
Rûdaw
Etiketler AK Parti Ömer Çelik Berat Albayrak
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilişkin, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır” açıklamasında bulundu.

AKParti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına çıkan  Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Çelik, "Diyarbakır annelerine bir kere daha selam gönderiyoruz. Evlatlarına kavuşmalarıyla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz” diye başlayan Çelik, İzmir depremiyle ilgili gündemi yakından takip ettiklerini söyledi.

Çelik, “Türkiye bu büyük acının yaralarını sağlamaya devam ediyor. Devlet bütün imkanlarıyla birlikte ilk andan itibaren depremin acılarını sarmak için seferber oldu. Çok sayıda birim koordinasyon içinde İzmirimizi bu afetten, oluşan yaraları bir an evvel sarma konusunda beraber olmaya çalıştı. Kurtarma ekiplerinin fedakârlıkla çalıştıklarını hep beraber gördük” dedi.

Çalışmalarda kullanılmak üzere AFAD tarafından 13 milyon lira kaynak aktarıldığını ifade eden Çelik, “Hane başına yıkılan binalarda eşyasını kaybedenler için 30 bin liralık eşya yardımı yapılması kararlaştırıldı. Yıkılması gereken hasarlı evler var, bunlarla ilgili ev sahiplerine 13 bin, kirada olanlara 5 bin lira yardım yapıldı” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, MYK gündeminde kongre sürecini ilgilendiren kapsamlı sunum yapıldığını belirterek, mali ve idari işlerin yanı sıra iç ve dış gündem maddelerinin ele alındığını söyledi.

Dağlık Karabağ meselesi

Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmalara değinen Çelik, “Bu haftaki en büyük sevincimiz Şuşa'nın işgalden kurtarılmasıdır. 28-30 yıldır işgal altında kalan bu bölgeler bire bir, has, öz Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan bunları hukuka aykırı şekilde işgal etmişti. Şimdi Azerbaycan'ın toprakları Ermenistan işgalinden tek tek kurtarılıyor” diye konuştu.

“Şuşa herhangi bir şehir değil, aynı zamanda Azerbaycan'ın kadim kültürünü yansıtan kültür başkenti, bir sembol” diyen Çelik, Karabağ meselesi üzerinden Fransa’yı eleştirdi.

Fransa’ya eleştiri

Çelik sözlerine şunları ekledi:

“Bundan sonraki Karabağ'daki Azeri topraklarının kurtarılmasının yakın olduğu anlamına geliyor. Ermenistan'ın işgal barbarlığına destek veren ülkeleri kınıyoruz. Tek dertleri Ermenistan'ın gayri insani ve gayri hukuki desteklerine destek vermek. Bu ülkelerin başında Fransa geliyor.

Fransa'daki kendini yönetememe problemini kapatmak için İslam, Türkiye düşmanlığı tavrın içerisine giriyor. Fransız devletinin hukuk ve insanlık alanındaki kazanımlarının Macron tarafından berhava edildiğini görüyoruz Fransız polisi 1 Türk, 3 çocuğu ailelerinden alarak sorguladı. Bu çocuk 10 yaşlarında. Peygamber efendimizin hakkında yapılan çirkin karikatürlerle ilgili sınıfta yorum yapmalarını istiyorlar. Öğrenciler doğru bulmadıklarını söylüyorlar ve ailesine haber bile vermeden sorgulayıp, terör suçlusu muamelesi yapan bir Fransa ile karşı karşıyayız.”

Fransa’nın ülkü ocaklarını yasaklamasını da değerlendiren AK Parti Sözcüsü, Bozkurtlar adlı bir yapılanmanın olmadığını savundu.

Çelik, “Oradaki kardeşlerimize Fransa devletinin bu şekilde girişimleri söz konusu oluyor. Orada barışçı gösterisi yapan vatandaşlarımız böyle muamele ile karşı karşıya iken PKK ve FETÖ'cüler çok rahat gezebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Berat Albayrak'ın istifası

Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Beray Albayrak’ın isitifasına ilişkin ise şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır.

Bu MYK'nın konusu olan bir konu değil, kabine ile ilgili bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde paylaşacaktır. Tabii ki bir devlet krizine dair bir durum yok. Bir devlet krizinden bahsedilecek şekilde herhangi bir noktada tıkanma ve aksama söz konusu değildir. Türkiye'nin yönetilmesinden, hak ve menfaatlerinin korunmasına kadar devam etmektedir.”

Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kapalı Maraş bölgesini ziyaret edeceğini belirten Çelik, Bahçeli'nin de bu ziyarete davet edildiğini söyledi.

ABD seçimleri

ABD seçimlerini yakından takip ettiklerini vurgulayan Ömer Çelik, “Şuandaki tartışmaları da yakından takip ediyoruz. Türkiye, seçim sonuçları resmen sonuçlandığı zaman ABD seçimini tebrik edecektir. Biz seçimin resmen bitmesini bekliyoruz” dedi.

Çelikj, “Türkiye iki adayı da yakından tanıyor. Türkiye'nin hangi kanat kazanırsa kazansın ona göre hazırlıkları vardır. Hem siyasal derinliği açısından seçim sonuçlarının tam yansımasına daha kafa vermek gerekiyor. Resmi sonuçlar açıklandıktan sonra Türkiye tabi ki tebrik edecektir. Başkanlığa seçilen kişiyle de uygun politik yöntemlerle çalışacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli