AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta: Kürt sorunu yoktur

Haber Merkezi - Şırnak'ta sivil toplum kuruluşları ile istişare toplantısı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Ülkemizde Kürt sorunu yoktur, Kürt sorunu varmışçasına siyaset güden muhalefet sorunu vardır" dedi.

DHA’nın aktardığına göre toplantıda konuşan Şahin, AK Parti'nin demokratik yürüyüşünü sekteye uğratmak isteyenler olduğunu öne sürerek, "7 yıl önce Diyarbakır'da tüm dünyanın gözleri önünde birliğimize kastedilmiştir... HDP, bugün CHP ve ortakları tarafından etrafı çevrelenmiş sözde bir masumiyet abidesi olarak durmaktadır" dedi.

Türkiye'nin bir Kürt sorunu olmadığını savunan Şahin, şöyle devam etti:

"Kürt kökenli vatandaşlarımıza en büyük zararı; PKK ve taşeronu HDP vermektedir. Bugün ülkemizde bir Kürt sorunu yoktur, Kürt sorunu varmışçasına siyaset güden bir muhalefet sorunu vardır. Terörle arasına mesafe koyamayan siyasi figürlerin bu ülkede demokrasi, hak, hukuk havariliğine soyunması ne kadar tezattır. Bugün Şırnak’ta, kararlı mücadelemiz neticesinde yeniden imar edilmiş, güvenlik sorununun olmadığı, insanların gönlünce yaşayabildiği, çocukların sokaklarda oynayabildiği, esnafımızın kepenklerini rahatça açabildiği bir şehir görüyoruz.”