Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı tehlikededir

09-09-2022
Rûdaw
Etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekonomi Bağımsızlık
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün 21'inci yüzyılın Türkiyesi’nde ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. Dışarıdan para gelmezse ülkeyi yönetemeyeceklerini görüyorlar. Düne kadar kızdıkları, küfür ettikleri kişilerin ayağına gidiyorlar” dedi.,

Kılıçdaroğlu, CHP'nin kuruluşunun 99'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantısının açılışında konuştu.

Sabah Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, genç bir ülke için bir siyasal partinin 99'uncu yılını kutlamasının, hem cumhuriyet hem de dünya siyaset tarihi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Anıtkabir ziyaretine katılan 99 gencin PM'nin açılışında da bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, toplantıya katılan gençleri, "Büyük bir çınarın, genç filizleri" diyerek selamladı.

“CHP'li olmanın sıradan bir olay olmadığını” dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce CHP'li olmak demek, vatanseverliktir. CHP'li olmak demek demokrasiyi koşulsuz savunmaktır. CHP'li olmak demek, kadın erkek eşitliğini savunmaktır. CHP'li olmak demek, hukukun üstünlüğünü savunmaktır. CHP'li olmak demek, her türlü adaletsizliğe karşı çıkmaktır ve Cumhuriyet Halk Partili olmak demek her şeyden önemlisi yürekli olmak demektir. Bütün olumsuzluklara karşı dik ve onuruyla yürüyen kişi demektir. Biz bunu Gazi'den öğrendik. En zor koşullarda bile Kuvayımilliye ile Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukukla birlikte mücadeleyi yaptılar. En zor koşullarda Cumhuriyeti kurdular. O nedenle CHP'li olmak sıradan bir olay değildir. Aramıza tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz sizlerle onur duyuyoruz."

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mustafa Kemal'in çok güzel bir cümlesi vardır. 'Yeni Türk devleti cihangir bir devlet olmayacaktır.' Yani savaşçı bir devlet olmayacaktır. 'Fakat yeni Türkiye iktisadi bir devlet olacaktır.' Çünkü ekonomik kalkınma savaşını başlatmak zorundaydı. Eğer siz ekonomik bağımsızlığınızı sağlayamazsanız, siyasal bağımsızlığını koruyamazsınız. Ekonomik bağımsızlığı sağlamanın yolu dışarıya el avuç açan bir Türkiye görüntüsü vermemektir. Dışarıya el avuç açarsanız 'bana para verin' diye dilenirseniz, size siyasal koşullarını dayatırlar. Bugün 21'inci yüzyılın Türkiyesi’nde ekonomik bağımsızlığımız tehlikededir. Dışarıdan para gelmezse ülkeyi yönetemeyeceklerini görüyorlar. Düne kadar kızdıkları, küfür ettikleri kişilerin ayağına gidiyorlar. Milli Kurtuluş savaşını veren bir gelenekten gelen bu partinin mensupları olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenlerin birilerine el avuç açmasını asla doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli