TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - 9 Eylül Cumartesi

09-09-2017
Roni Alasor
A+ A-

Hürriyet: ABD’den Çağlayan için tutuklama

 

İran’a uygulanan yaptırımları ihlal, ABD bankacılık sistemine karşı dolandırıcılık, para aklama gibi suçlamalarla ABD’de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasına, ‘yasak işlem ve rüşvet’le suçlanarak sanık olarak eklenen Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan için resmi tutuklama emri verildi. 

 

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi belgede, Çağlayan ile birlikte Aslan ve Balkan’ın hakkında da resmi olarak bir tutuklama kararının Jüri tarafından onaylandığı bilgisi yer aldı.

 

Akşam: Pis kokular geliyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Bakan Çağlayan’ın ABD’deki iddianamede yer alması ve korumalarına ilişkin sürece sert tepki gösterdi.

 

Erdoğan, “Atılan bu adımlar tamamen siyasidir. Bizim eski Ekonomi Bakanımıza yönelik atılan bu adımı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor” dedi.

 

 

Yeni Şafak: Deyrizor’da ABD’ye suçüstü

 

Terör örgütü DEAŞ, Suriye’nin Deyrizor kentinde alan kaybederken ABD helikopterleri DEAŞ’lı 20 komutanı tahliye etti. ABD, Rus medyasının bu iddiasını reddetti.

 

Rusya, Deyrizor’da DAEŞ komuta merkezine gerçekleştirdiği hava saldırısında, 4’ü üst düzey 40 militanın öldürüldüğünü duyurdu. Ölenler arasında ABD’de askeri eğitim gören Tacik asıllı DEAŞ komutanı Gülmurad Halimov da var.

 

Sabah: Terör destekçisine soruşturma

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, Twitter’daki “devletin silahlı insansız hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurduğu” paylaşımı nedeniyle soruşturma başlattı.

 

Tanrıkulu, terörle mücadelede kullanılan silahlı insansız hava aracını “Böyle yöntem olmaz. Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA’lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur” yorumu yaptı. Sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Tanrıkulu daha sonra, operasyonlarda etkin rol oynayan SİHA’larla ilgili skandal ifadeler kullanarak, sivillerin öldürüldüğünü iddia etti.

Cumhuriyet: Sur'da gerilim arttı

 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kentsel dönüşüm gerekçesiyle Ayşe Dün’e ait ev, içindeki eşyalarla birlikte yıkıldı. Yıkıma karşı çıkan Dün ve oğlu, polisler tarafından coplandı. Mahallelinin tepkisi üzerine havaya ateş açan polis üç kişiyi gözaltına aldı.

 

Sur Kaymakamı ve Sur Belediyesi kayyımı Bilal Özkan, önceki gün düzenlediği basın toplantısında HDP ve DBP’yi kastederek, “Gündemi meşgul edenler bu protokolde imza sahibidirler. Burada sözde direniş görüntüsü oluşturmaya çalışmakla beraber başarılı olamayan terör örgütünün uzantılarına asla fırsat verilmeyecektir. Devletimiz bu çalışmayı takvimi içerisinde bitirmeye kararlıdır” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli