Akdoğan: HDP celladına aşık olmuş

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin celladına aşık olduğunu söyleyerek, "Davul Demirtaş'ın boynunda, tokmak Kandil'in elindedir" dedi.

 

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, “Halkların Demokratik Partisi (HDP) barajı aşmak için çözüm sürecinin düşmanları ile işbirliği yaptı ve süreci havaya uçurdu” ifadelerini kullandı.

 

HDP'nin kendi celladına aşık olduğunu kaydeden Akdoğan, "HDP, terör örgütünün açık destekçisi, uzantısı ve siyasi şubesi gibi hareket etmektedir. Davul Demirtaş'ın boynunda, tokmak Kandil'in elindedir" şeklinde konuştu.

 

Parti binalarına yapılan saldırılara değinen Akdoğan, "Fiili ve fiziki saldırılar vandalizmdir, hukuksuzluktur. Hukuk sistemini kim hiçe sayıyor, terör örgütü. Ona verilen tepkiler ise tamamen hukuk içerisinde olmalıdır. Bu yüzden parti binalarına dönük saldırıları doğru bulmadığımızı vurgulamak durumundayız" şeklinde konuştu.

 

Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Tüm parti binalarına dönük saldırıları da samimi bir şekilde kınamak gerekiyor ve çifte standart gütmemek gerekiyor. Bugün konuşanlar, bütün bu olaylar karşısında sessizlik içindeydiler ve tepki vermiyorlardı. Öncelikle bunu da görmek gerekiyor."