200 Kürtçe öğretmen atanması için kampanya başlatıldı

09-08-2022
Rûdaw
Etiketler Kürtçe Atama Öğretmen
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürt Dil Hareketi öncülüğünde medyada 200 Kürtçe öğretmeninin atanması için “#200KurdceAtama” etiketiyle kampanya başlatıldı.

Geçen gece saat 21.00'de Kürt Dil Hareketi'nin (HezKurd) öncülüğünde Twitter'da  başlatılan kampanyanın etiketi olan “#200KurdceAtama” kısa sürede Twitter’in TT listesine girdi.

Aralarında siyasetçi, gazeteci, akademisyen ve Kürtçe öğretmenlerinin de bulunduğu binlerce kişi, Kürtçe dersleri için 200 öğretmenin daha atanmasını talep etti.

“#200KurdceAtama” Hashtag’i (etiket) ile tweet atan kullanıcılar, UNESCO ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşları ile AK Parti Kabinesi üyeleri ve muhalefet partilerinin liderlerini ekleyerek desteklerini istedi.

Kullanıcılar, “Biz de diğer milletler gibi kendi dilimizde okuyup yazma hakkımızı istiyoruz. Kürt çocuklarının bu haktan mahrum bırakılması büyük bir adaletsizliktir” mesajını paylaştı.

Muhalefet partilerine de seslenen kullanıcılar, "Bizden oy istemeye geliyorsunuz, o halde taleplerimizi de dinlemeli ve haklarımızı savunmalısınız” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli