Başak Demirtaş beraat etti

Haber Merkezi - Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile kendisine usulsüz rapor düzenlediği iddiasıyla 2,5’ar yıl hapisle cezalandırılan doktor Rezan Buğday'ın  İstinaf Mahkemesinde tarafından kararın bozulması üzerine beraat etti.

Yurt dışı ziyaretlerinde bulunurken hasta olmadığı halde usulsüz biçimde rapor aldığı ve aile sağlığı merkezindeki görevli doktorun da muayene etmeden kendisine rapor verdiği ileri sürülen Başak Demirtaş ile doktor Rezan Buğday, “tesmi belgede sahtecilik” suçlarından 2,5’ar yıl hapisle cezalandırılmış, bu mahkumiyet kararını ise bölge İstinaf Mahkemesi eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle bozmuştu.

Başak Demirtaş ile kendisine usulsüz rapor düzenlediği iddiasıyla 2,5’ar yıl hapisle cezalandırılan edilen Rezan Buğday istinaf mahkemesinin bozma kararı üzerine beraat etti.

Mahkeme şüpheden sanık yararlanır evrensel ceza ilkesi de dikkate alınarak Başak Demirtaş ile rapor düzenleyen doktor hakkında yeterli delil elde edilemediğinden beraat kararı verdi.

Sanıkların cezalandırılmalarını isteyen duruşma savcısı ise karara karşı istinaf mahkemesine başvurdu.