Bağımsız Gençlik Platformu'na polis baskını: Ferid Azad gözaltına alındı

Haber Merkezi – Diyarbakır’da Bağımsız Gençlik Platformu merkezine ve bazı evlere polis baskın düzenledi. Baskınlarda platformun sözcüsü Ferid Azad gözaltına alındı.

Bağımsız Gençlik Platformu (Platforma Ciwanên Serbixwe- PCS) sosyal medya platformu X üzerinden Diyarbakır’daki merkez binaları ve bazı üyelerinin evlerine saat 05.00 sularında polisin baskın düzenlediğini duyurdu.

Açıklamada platformun sözcüsüi Ferid Azad’ın gözaltına alındığı kaydedildi.

Sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan PCS üyesi Evdirehîm Şêrwanî ise polisin Ferîd Azad’ın yanı sıra platform üyeleri Evîn Azad ve Canfîda’nın da evlerine baskın düzenlediğini ve kendilerinden haber alamadıklarını duyurdu.

Hakkında gözaltı kararı bulunan PCS üyeleri Evîn Azad ve Canfîda’nın evinde olmadığı öğrenildi.

Şêrwanî, evinden alınan Ferîd Azad’ın TEM şubesine götürüldüğünü ve avukatının gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi. 

Şuana kadar PCS'ye yönelik operasyon ve gözaltının gerekçesi bilinmiyor.

PCS üyeleri Kürtçe’nin kullanımına ilişkin aktiviteleriyle öne çıkan bir oluşum.

Platform Diyarbakır’da geçtiğimiz yılın Aralık ayında yaptıkları açıklamada hayatları boyunca Kürtçe dışında başka bir dilde konuşmayacaklarına dair yemin etmişlerdi. 

Bağımsız Gençlik Platformu (PCS) üyeleri, geçtiğimiz Nisan ayında da Diyarbakır’da sokaklarında Kürtçenin yaygın kullanılmasını teşvik amacıyla bir sokak gösterisi düzenlemişlerdi.