‘Cin çıkarma’ bahanesiyle onlarca kadın ve çocuğa cinsel istismarda bulunan imam tutuklandı

09-07-2023
Etiketler İmam Cin Çıkarma Kayseri Cinsel Taciz Kadın Çocuk
A+ A-

Haber Merkezi - Kayseri’nin Develi ilçesindeki Güneyyukarı Mahallesi’ndeki Sivas-i Hatun Camii’nin imamı Orhan Köşker, “cin çıkarma” bahanesiyle onlarca kadın ve çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Köşker, “cin çıkarma” bahanesiyle onlarca kadın ve çocuğa istismarda bulunmaktan suçlanıyor. İmam Köşker’in yargılanmasına 18 Temmuz’da devam edilecek.

BirGün'den Zuhal Çiloğlan’ın haberine göre, cinsel istismara uğrayan çocukların ebeveynleri, imamın yakınları tarafından şikayetten vazgeçmeleri için baskı gördüklerini söyledi.

Para teklif edildi

İmam Köşker’in taciz ettiği ileri sürülen çocuklardan birinin dedesi, Köşker’e günde ortalama 40-50 kişinin “şifa bulmak” için başvurduğunu anlattı ve torunundan yaşananları öğrendikten sonra suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Dede, İmam Köşker’in kendisine başvuranları “Sana cin musallat olmuş” diyerek sözde “tedavi” ettiğini aktardı.

Köşker’in kendisine gelen kadın ve çocukları korkuttuğunu ve istismar ettiğini anlatan dede, suç duyurusunda bulunduktan sonra tanımadığı iki kişinin şikayetini geri alması için para teklif ettiğini söyledi.

Ayrıca İmam Köşker’in ailesinin de evlerine gelerek “Şikayetten vazgeçin” diyerek ısrarcı olduklarını anlattı.

18 kişi şikayet etti

Çok sayıda kişinin mağdur durumda olduğunu bildiklerini söyleyen dede, sadece 18 kişinin şikayetçi olmayı kabul ettiğini söyledi.

“Davacı olursak cinlerini bize musallat eder”

Birçok mağdurun da “Davacı olursak cinlerini bize musallat eder” diyerek suç duyurusunda bulunmaya korktuğunu söyledi.

Şikayetler üzerine yaklaşık dört ay önce tutuklanan İmam Köşker’in yargılanmasına 18 Temmuz Salı günü devam edilecek.

"Şifa dağıttığı" haber oldu

Köşker’in, “camiinin restorasyonu sırasında bulunan bin 111 taneli tespihle camii cemaatine şifa dağıttığı” iddiası, bazı yayın organlarında da haber oldu.

Haberlerde, İmam Köşker’in, özel günlerde ve sıkıntılı zamanlarda çekilen tespihin, camii cemaatinin boynuna asılarak “rahmete vesile” olduğu iddialarına yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli